Ondernemer Geert Verreydt, eigenaar van café Druyts, is een tevreden man.  De broers Jef (42) en Jan (35) Engelen gaan de legendarische tapkranen van 'Den Druyts' op de Markt als nagelnieuwe uitbaters bedienen.  Het broersduo heeft al jaren horeca-ervaring.  Op woensdag 28 februari of iets later openen ze de deuren van een opgefriste zaak met een nagelnieuw stevig elan.

'We houden de traditie in ere en zorgen voor het sportieve imago', lacht Jan Engelen. 'We geven de voetbal- en koersliefhebbers van alle leeftijden wat hun hartje lust. Met nostalgische foto's en sportlectuur zorgen we voor een gezellige retrosfeer. We schuimen nu al de kringwinkels af op zoek naar oude sportboeken en glazen.

Verder gaan we ook de pronostiek van de Tour de France nieuw leven inblazen. We gaan een nieuwe wind laten waaien in het café en we willen ook een groter doelpubliek bereiken. Maar in grote lijnen blijft Den Druyts het café dat het altijd is geweest. Sportbeleving zal daarbij belangrijk zijn, met de nadruk op de wielersport. Dat zijn we aan het rijke Herentalse wielerleven verplicht.  We willen dat wielertoeristen hier thuis zijn.'

De moeder van Jan en Jef, Rita Van den Bulck, is één van de trouwe helpers van deze pronostiek die bestaat van voor WOII.

Maandag wordt de sluitingsdag in plaats van dinsdag.

Geert Verreydt van de gelijknamige drankenhandel in Noorderwijk-Lille heeft het volste vertrouwen in de nieuwe uitbaters. (gv) (foto fb)