De Jef Kersemansbank is vandaag officieel ingehuldigd in Landschap De Liereman.

De nieuwe bank staat in in het teken van oud-burgemeester Jef Kersemans (1935-2020).

Hij was 34 jaar lid van het schepencollege, waarvan 22 jaar als burgemeester. Niet alleen voor de gemeente, maar ook voor het toerisme in Oud-Turnhout en Landschap De Liereman heeft hij een belangrijke rol gespeeld. De bouw van het bezoekerscentrum vond hij zelf een van de belangrijkste verwezenlijkingen tijdens zijn ambtsperiode.

Als eerbetoon plaatsten het bezoekerscentrum Landschap De Liereman, Natuurpunt De Wulp en Toerisme Oud-Turnhout de Jef Kersemansbank in de Oude Bergstraat tussen knooppunt 34 en 69. Deze plaats ligt langs het traject waar Jef vaak jogde.

Tijdens de inhuldiging waren Jefs familie, vrienden en oud-collega's aanwezig. Ook Marc Dex ontbrak niet en bracht met 'Oud-Turnhout Mijn Dorp' en 'De Liereman' een muzikaal eerbetoon aan Jef en het dorp waar hij zo graag woonde.

Na de inhuldiging genoot het gezelschap nog van een receptie in het bezoekerscentrum. Een geslaagde avond.'  Foto : Lief Crols-Kersemans, de weduwe van Jef Kersemans, bij de nieuwe bank / foto P. Maes/NNieuws.