U bent hier

Jef Schoors 'De Woonbrug' : '130 wooneenheden voor project Stadsveld–Wipstraat–St.-Waldetrudisstraat'

Herentals
25.10.2021 - 19.56u
Door: Herman Gezelle

Bouwmaatschappij De Woonbrug plant een immens wijkproject op 2ha aan Stadsveld, het  gebied tussen de supermarkten Carrefour/Hubo, Sint-Waldetrudisstraat, Wipstraat-Pol Heynsstraat en de Ringlaan.  De finalisatie is voorzien in 2024.

'De plannen gaan over een nagelnieuw stadsdeel met 130 woongelegenheden, verdeeld over een sociaal deel met 68 sociale huurwoningen, en 17 sociale koopwoningen, ook een privé-deel met 45 woongelegenheden', licht directeur Jef Schoors van De Woonbrug toe. 

'De bouwhoogte wordt bewust laag gehouden, van 2 tot 3 lagen. Ook qua duurzaamheid wil het woonproject zelfvoorzienend zijn op vlak van energiebevoorrading.  Er komt een talud waarbij ook een Finse piste is voorzien, op vraag van de buurtbewoners.'

'Project Stadsveld met 3 pijlers'

'Project Stadsveld omvat 3 pijlers :  De aankomstzone  - de ontmoetingsruimte - en een locatie voor vzw Op Weg met 8 appartementen voor mensen met autisme.  Er is ook een kantoorruimte voor  vzw Op Weg.

We denken aan betaalbaar en duurzaam wonen. Met aandacht voor de mobiliteit in de buurt, openbaar groen, water- en warmteproblematiek.'

Protest buurtbewoners

Er is ondertussen heel wat protest ontstaan bij de buurtbewoners tegen deze bouwplannen. 'We zien onze rust, het groen zicht, gezondheid, en onze leefkwaliteit in rook opgaan', klinkt het.

Timing werken

2021
Uitvoeringsdossier technisch afronden (eind 2021)

2022
Aanbesteding aannemer voor de uitvoering van het project (begin 2022)
Start van de werken (midden 2022)

2023
Bouw van het project - het werfverkeer zal volledig via de Ringlaan rijden.

2024
Oplevering (voorzien midden 2024).  Foto rr/De Woonbrug/RE-ST Architecten/N.

Info langs info@dewoonbrug.be

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto