U bent hier

Jemeppe - VC Heist Delhaize Herenthout 20-25 : 'VC verdiende winst'

Herenthout | Nationaal
11.10.2021 - 06.29u
Door: Herman Gezelle

'Na de minder succesvolle verplaatsingen naar de Waalse regionen moest VC Heist Delhaize Herenthout voor de derde keer op rij vol aan de bak onder de taalgrens', zegt Eric Peeters, pr. ' Voorwaar geen sinecure opgave aangezien ook Jemeppe nog een nobele onbekende was.

Net als vorige week schoten de bezoeksters fel uit de startblokken met 1 – 4 om direct door te stomen naar een ruime kloof met 2 – 8.

NA de time-out van Jemeppe bleef het spelbeeld quasi hetzelfde. Met mooi en attractief spel, gecombineerd met zware opslagdruk liepen de oranjehemden verder uit tot 5 – 15.

De thuisploeg slaagde er niet in om antwoord te vinden op het variërende spel dat setter Tine Van Den Bosch aanbracht en nam met 5 – 20 toevlucht tot een tweede time-out om vervolgens zielloos ten onder te gaan met zware 6 – 25 cijfers.

De tweede set bracht Jolien Wittock dezelfde actrices op het veld en deze rijfden alvast de eerste drie punten binnen alvorens met een opslagmisser de fout in te gaan.

Jemeppe tapte uit een ander vaatje en stelde gelijk bij 4 – 4 waarop VC Heist Delhaize Herenthout het gaspedaal verder indrukte en de leiding opnieuw in handen nam.

Met een 5 – 11 score trachtte de thuisploeg het ritme te breken met een time-out en wisten zij de volgende 2 punten naar zich toe te trekken.

VCHH behield echter met 10 – 14 het overwicht en met een kill-block van Nore Noyens hervonden zij opnieuw de benodigde drive om de thuisploeg verder op een 12 – 18 achterstand te slaan.

Met een dubbelle wissel zette de bezoekende coach opnieuw een setter achteraan en via de 16 – 24 kon nieuwbakken kapitein Sofie Peeters de set koeltjes uitserveren. Met de 16 – 25 kon VCHH al zeker een punt meer noteren in de tabellen van de competitie.

VCHH was vastbesloten om de fouten uit de vorige wedstrijden niet te herhalen en trok met 1 – 5 fel van leer in set drie.

Na enkele wissels aan bezoekende zijde bleven de stoeters de aanvalstrom luiden en werd er door de stevige services van de Kempense dames uitgelopen tot 5 – 11.

Met een 10 – 17 score had VCHH de beste kaarten in handen en werden ook de laatste wissels doorgevoerd waarbij alle meegereisde speelsters speltijd toebedeeld kregen.

De 18 – 23 was voor Jemeppe het sein dat de zwanenzang was ingezet en bij 19 – 24 versierde Herenthout een eerste matchbal.

Jemeppe kon nog even tegenspartelen, maar met een listig dropballetje kon setter Shani Heylen het lot van de thuisploeg bezegelen. Met de 20 – 25 eindstand konden de drie punten mee op zak richting Herenthout na een aangename wedstrijd waarop, gezien het spelpeil dat VCHH tentoon stelde, enkel positieve reacties te noteren waren.

Volgende wedstrijd trekt VC Heist Delhaize Herenthout voor de vierde keer op rij naar de Franstalige zijde van het land, met name naar Waremme. Deze wisten eerder Amigo's en Tongeren te verrassen, maar kregen deze week het deksel op de neus van Alken.

e winnaar van deze partij doet al zeker een goede zaak in het klassement.'

imageMeer nieuws

Openbaar Ministerie : '25 jaar na De Witte Mars, elk kind heeft recht op integriteit'

Openbaar Ministerie : '25 jaar na De Witte Mars, elk kind heeft recht op integriteit'
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 20.10.2021 - 16.15u

Ontdek het Stoeberpad, het nieuwe natuurbeleefpad in Landschap De Liereman Oud-Turnhout

Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen 20.10.2021 - 15.10u

Grobbendonkseweg enkelrichting tot het einde van jaar

Grobbendonkseweg enkelrichting tot het einde van jaar
Grobbendonk | Kempen regio | Nijlen regio 20.10.2021 - 14.56u

Schipper loost olie in kanaal Herentals-Bocholt aan Aurubis Olen

Geel | Kempen regio | Olen 20.10.2021 - 09.59u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 20.10.2021 - 09.24u

Wout van Aert genomineerd voor Vlaams Sportjuweel

Wout van Aert genomineerd voor Vlaams Sportjuweel
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.10.2021 - 08.44u

Jan Moons : 'Seven2one Final Edition in Den Eyck op 10/11'

Jan Moons : 'Seven2one Final Edition in Den Eyck op 10/11'
Heist op den Berg | Kasterlee | Kempen regio 19.10.2021 - 17.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto