U bent hier

Jens Debusschere rijdt Boretti na-Tourcriterium in Herentals op 31/7

Herentals
21.07.2014 - 10.35u
Door: Peter Caers

De organisatoren van het Boretti na-Tourcriterium in Herentals hebben hun eerste grote naam prijsgegeven. Belgisch kampioen Jens Debusschere rijdt op donderdag 31 juli het criterium in Herentals. De volgende dagen volgen nog andere namen.   HFF-voorzitter Charles Van de Wouwer : 'We zijn er in geslaagd om een eerste trui naar Herentals te halen: die van de Belgische kampioen bij de profs Jens Debusschere.

De 25-jarige West-Vlaamse renner uit het Lotto team zal bijzonder weinig criteriums rijden, want hij start in de Tour de Wallonie die eindigt op woensdag 30 juli. Daarna rijdt de Belgische driekleur ook mee in de Ronde van Polen die al start op zondag 3 augustus.

Voor de wielerliefhebber die de Belgische kampioen wil bewonderen is ons criterium een unieke opportuniteit.  Wij weten dat de echte koersliefhebber graag naar Herentals afzakt omdat wij steeds gaan voor een evenwichtig deelnemersveld en een prachtig parcours hebben. Daarenboven loven zelfs de renners de unieke sfeer in het centrum van de historische hoofdstad van de Kempen. Het is de eerste keer dat Jens Debusschere bij ons aan de start komt. Met die zo gegeerde trui wordt hij vast en zeker een attractie voor het publiek.

We waren al lang voor de Tour begon op zoek naar enkele kleppers. Maar we boekten geen resultaat omdat nogal wat Belgische en andere toppers geen of zeer weinig criteriums wilden of konden meerijden. Op die manier is de laatste Tourweek voor ons spannender dan de strijd om de gele trui. Want met ons deelnemersveld kan het nog alle kanten op. Maar we beloofden voor onze tiende verjaardag een verrassend deelnemersveld. We willen zeker en vast ons woord houden. Maar we zullen hoogstwaarschijnlijk pas na de Tour zekerheid krijgen over enkele toppers,' aldus een enthousiaste Charles Van de Wouwer.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto