Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jeugd van Grobbendonk doet zwerfvuilactie dit weekend

Tijdens dit weekend 13 en 14 mei houdt de jeugdraad van Grobbendonk in samenwerking met de lokale Scouts, Chiro, jeugdhuis en Jeugd Rode Kruis een zwerfvuilactie. Alle inwoners en sympathisanten zijn welkom om hun steentje bij te dragen bij deze actie.

Zana Van Houtven, leidster bij Scouts Bosvogels Grobbendonk, kwam met het idee om deze actie met de jeugdverenigingen te organiseren. “Regelmatig stellen we vast dat er op diverse publieke locaties zwerfvuil wordt achtergelaten. Met deze actie willen wij dit weekend een duidelijke boodschap geven, dat zwerfvuil niet thuishoort in onze gemeente.”

“Dat we de Grobbendonkse jeugdraad ook extra in de kijker zetten, is mooi meegenomen. ”, vult voorzitter van de jeugdraad en chiroleider Cyriel Op de Beeck aan. “Elke derde maandag van de maand komen we samen waar alle jongeren van Grobbendonk steeds welkom zijn.

Als lid van de jeugdraad heb je namelijk een zeer nauw contact met de gemeente en kan je samenwerken aan het jeugdbeleid. Een half jaar geleden hebben we samen met de gemeente de activiteiten en werkgroepen van de komende maanden vastgelegd. De zwerfvuilactie was hier alvast één van, maar we werken ook mee aan diverse andere projecten, zoals de aanleg van de omgeving Volle Vaart en het verkrijgen van de label kindvriendelijke gemeente.”

Schepen van jeugd Brent Wouters (GiB) is alvast fier op organisatie van zwerfvuilactie  door de jeugdraad. “Men durft wel eens een verwijt richten naar ‘de jeugd’ als er ergens zwerfvuil wordt vastgesteld. Ik hoop alvast dat de zwerfvuilactie deze veralgemening  de kop indrukt.

Dat dit weekend meer dan 300 kinderen en jongeren zullen deelnemen aan de zwerfvuilactie is een mooie verwezenlijking van onze jeugdraad met dank aan onze jeugdverenigingen. Onze gemeente zal na zondag weer een stukje mooier zijn.”

Als je zin hebt om deel te nemen aan de zwerfvuilactie kan je zaterdag terecht bij Scouts Bosvogels en Jeugd Rode Kruis en zondag bij Chiro Bouwel, telkens tussen 14u en 17u. Elk vertrekpunt biedt verschillende wandelroutes aan. Ook zal er de gelegenheid zijn om na je wandeltocht een drankje te nuttigen.'

Deel dit artikel