U bent hier

Jeugd Westerlo krijgt eigen skateterrein

Westerlo
28.06.2017 - 19.24u
Door: Peter Caers

De kogel is door de kerk, het AGB Westerlo (autonoom gemeentebedrijf) gaat een skatepark bouwen.

Filip Verezen, voorzitter directiecomité AGB Westerlo: "Dit zal gebouwd worden naast de toegangsweg aan het zwembad en sporthal op de plaats waar in het verleden een basketbalveldje lag.

De bouwaanvraag hiervoor wordt eerstdaags ingediend. Als onroerend erfgoed mee instemt, is het de bedoeling om hiervan snel werk te maken.

De raad van bestuur heeft het voorstel en lastenboek goedgekeurd en de gemeenteraad heeft hiervoor voorbije maandag een begrotingswijziging goedgekeurd.

De bedoeling is dat er een skatepark volledig in beton gegoten wordt met alle moderne spelelementen, het krijgt een oppervlakte van ongeveer 11 meter op 25 meter.

Drie firma's zijn aangeschreven om hiervoor een offerte en concreet voorstel in te dienen voor een maximumbedrag van 75.000 euro.

De bedoeling is om de vele skaters van onze gemeente ook aan hun trekken te laten komen en hierdoor de site van het sportpark nog aantrekkelijker te maken.

Er werd ook reeds een mini-pitch en beach-volleybalterrein aangelegd. En de bib, sporthal en zwembad zitten qua bezoekersaantallen allemaal nog in stijgende lijn.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto