Jeugdcentrum De Bogaard, dé ontmoetingsplaats voor alle kinderen en jongeren in Geel, viert dit jaar haar dertigste verjaardag. Tijd voor een feestje! De dienst jeugd dook in de archieven, haalde de beste evenementen van onder het stof en stak deze in een nieuw jasje.

Van 10 tot en met 14 mei staan er in het jeugdcentrum allerlei activiteiten gepland, van een openluchtcantus tot een familiepicknick met zeepkistenrace.

Al in 1977 verhuisde de stedelijke jeugddienst van het gemeentehuis naar een administratief bijgebouw in de hoeve aan de Diestseweg. In 1979 opende jeugdhuis De Bogaard, nu De Vonk, in totaal onafgewerkte staat de deuren. Het duurde nog tot 1987 vooraleer het volledig gerenoveerde gebouw officieel als jeugdcentrum 'De Bogaard' geopend werd.

Dertig jaar later is het jeugdcentrum de thuisbasis van de stedelijke dienst jeugd, vakantiewerkingen De Speelfabriek, het Jongeren Advies Centrum (JAC) en jeugdhuis De Vonk. In de tuin van het jeugdcentrum kan je een bezoek brengen aan de leerboerderij, je skatekunsten oefenen op het skatepark of naar hartenlust ravotten op het speelterrein.

5 dagen feest!
Van 10 tot en met 14 mei viert het jeugdcentrum haar dertigste verjaardag met een gevarieerd programma! Op woensdag 10 mei vindt de jaarlijkse openluchtcantus (i.s.m. Atomos vzw) niet plaats op de markt, maar op het speelplein van De Bogaard. De cantus begint om 19u en is toegankelijk voor iedereen. Klein Kaffee Deluxe (i.s.m. Jeugdhuis De Vonk) op donderdag 11 mei is een luxe uitvoering van het Klein Kaffee dat elke laatste donderdag van de maand plaatsvindt. Het is een caféwerking voor mensen met een lichamelijke of mentale beperking.

Van zodra de zon onder is op vrijdag 12 mei, is het gieren en lachen geblazen met de openluchtfilm Safety First – The Movie van Tim van Aelst. De openluchtfilm (i.s.m. Studio Geel) begint om 21u en is gratis en toegankelijk voor iedereen. Op zaterdag 13 mei schotelt jeugdhuis De Vonk je een avond voor vol live optredens en dj-sets tijdens Oorveeg. Wie komt er optreden? Dit blijft nog even geheim!

Zondag 14 mei is het familiedag met picknick, zeepkistenrace, buikschuiftornooi, springkastelen, ballonnenplooien, workshop zeepbellen en een deadride i.s.m. Jeugdraad Geel en Wereldwinkel Geel.

Voor de reuzepicknick met bioproducten en Fair Trade producten moest je op voorhand, maar de randanimatie is vrij toegankelijk.

Tussen 14u en 17u strijden de Geelse jeugdverenigingen en organisaties om de titel, de snelste zeepkist van Geel!

Meer info

Dienst jeugd
014 56 68 00
jeugd@geel.be