U bent hier

Jeugdcentrum De Bogaard viert 25e verjaardag

Geel
25.09.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Jeugdcentrum De Bogaard organiseert van donderdag 27 september tot en met zondag 30 september een verlengd feestweekend tal van activiteiten. Hiermee wil het jeugdcentrum haar 25e verjaardag in de kijker zetten.

De Bogaard opende op 2 mei 1987 de deuren. Die opening kwam er niet zonder slag of stoot, want het idee voor een jeugdcentrum ontstond al in jaren 70 van vorige eeuw.

Het was uiteindelijk de jeugdraad die het gemeentebestuur kon overtuigen een jeugdcentrum te bouwen. Binnen  jeugdcentrum De Bogaard zijn tal werkingen en diensten gehuisvest, zoals stedelijke jeugddienst, jeugdhuis, jongerencafé Greens, speelpleinwerking,  jongerenadviescentrum en leerboerderij.

Je vindt er ook een skatepark en een modern uitgeruste speelweide. Dit brengt met zich mee dat De Bogaard voor de nodige kruisbestuiving kan zorgen, waarbij vorming, dienstverlening, ontmoeting, ondersteuning en ontspanning centraal staan.
 
Om de 25ste verjaardag te vieren bokste het jeugdcentrum een stevig feestprogramma in elkaar. Van 27 tot en met 30 september kan je deelnemen aan een brede waaier aan gratis activiteiten. De festiviteiten starten op donderdag met ‘Klein Kaffee Deluxe’. Deze avond vol muziekoptredens, foute hits en charmezangers richt zich tot mensen met een handicap.

Op het podium staan Dietwin De Jodelaar, Kristof VerWhite en Danny Appoloni. DJ V. sluit de avond af. De deuren gaan open om 19u. Op vrijdag kan je met een ploeg van maximaal zes personen deelnemen aan de ‘Bogaardquiz’. De tapkraan wordt aangesloten vanaf 20u. De quiz start een half uur later. Inschrijven is gewenst.
 
Op zaterdag staan drie activiteiten op het programma. De skaters organiseren in samenwerking met het jeugdhuis en de jeugddienst een skatecontest. Je kan deelnemen in drie categorieën: -16 jaar/ 16 jaar en sponsored. Enkele gesponsorde skaters zullen hun tricks en skills demonstreren. Voor de winnaars liggen waardebonnen en skatemateriaal te wachten. Verschillende DJ’s ondersteunen de contest. Die begint om 14u en duurt tot 20u.

Inschrijven is verplicht. Ook op zaterdag staat het ‘Geels Kampioenschap Buikschuiven’ gepland. Wie ouder is dan 12 jaar kan in team van twee personen strijden om de snelste tijd buikschuiven over 25 meter. De wedstrijd start om 14u en duurt tot 17u. Een fuif sluit de activiteiten op zaterdag af. Dans en muziek stonden de voorbije 25 jaar immers centraal in het jeugdcentrum. Verschillende DJ’s zullen beats door de speakers blazen en de jeugdbewegingen kunnen deelnemen aan een DJ-contest. De deuren gaan open om 21u.
 
Op de slotdag kan je samen met buren, vrienden of familieleden komen picknicken op het speelplein. Breng zelf eten en een dekentje mee. Het jeugdcentrum zorgt voor het aperitief, wat muziek en animatie voor jong en oud. De picknick duurt van 12u tot 14u. Op zondagnamiddag is het speelplein van 14u tot 17u gereserveerd voor kinderen jongeren dan 12 jaar.

De Bogaard wordt dan omgetoverd tot een groot speelparadijs met verschillende workshops, spelactiviteiten en springkastelen. De mama’s en papa’s kunnen zich nestelen op het geïmproviseerde terras. Een slotreceptie sluit het feestweekend af. Samen met buren, sympathisanten en oude bekenden wordt getoast en nagepraat over de voorbije en volgende 25 jaren. De receptie start om 18u en duurt tot 20u.
 
‘25 jaar Jeugdcentrum De Bogaard’ is een organisatie van het jeugdhuis, de jeugdraad, De Speelfabriek en jeugddienst. Alle activiteiten zijn gratis en vinden plaats in en rondom het jeugdcentrum. Het volledige programma vind je terug op www.geel.be. Voor meer informatie kan je contact opnemen via jeugddienst@geel.be.
imageMeer nieuws

'Bloedbad dreigt in horeca, als de zomer geen beterschap brengt'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 12.07.2020 - 12.11u

Opnieuw stijging in coronabesmettingen: gemiddeld 88 per dag

Opnieuw stijging in coronabesmettingen: gemiddeld 88 per dag
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 12.07.2020 - 11.00u

Daggemiddelde besmettingen stijgt met 4 procent: vooral in provincie Antwerpen en bij 20-ers en 50-ers

 Daggemiddelde besmettingen stijgt met 4 procent: vooral in provincie Antwerpen en bij 20-ers en 50-ers
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 11.07.2020 - 10.06u

Niet naleven van mondmaskerplicht kan boete van €250 opleveren

Niet naleven van mondmaskerplicht kan boete van €250 opleveren
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.07.2020 - 03.18u

Dakbrandje bij roofingwerken in Rabesdijk

Grobbendonk 10.07.2020 - 20.08u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg
Heist op den Berg 10.07.2020 - 18.08u

KVC Westerlo breidt uit met jong geweld

Westerlo 10.07.2020 - 13.06u

Vorselaar is een verrassend erfgoeddorp

Vorselaar is een verrassend erfgoeddorp
Vorselaar 10.07.2020 - 12.03u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto