U bent hier

Jeugdclub De Biekorf lanceert alcohol- en drugspreventieplan

Heist op den Berg
01.10.2019 - 00.40u
Door: Mark Jaspers

Jeugdclub De Biekorf heeft een alcohol- en drugspreventieplan ontwikkeld, in samenwerking met team Preventie en Welzijn van het lokale bestuur en het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg De Pont. Zo draagt de jeugdclub bij aan een gezond feestbeleid voor alle leden en jongeren in Heist-op-den-Berg. Het plan treedt in werking op 4 oktober 2019.

Het bestuur van De Biekorf stelde vast dat drugs vaker op jongere leeftijd gebruikt worden in het uitgaansmilieu. Daarom willen ze ingrijpen voor het een echt probleem wordt. Door een op maat gemaakt preventieplan uit te werken, hopen ze het alcohol- en druggebruik te kunnen inperken.

Met het alcohol- en drugspreventieplan werkt De Biekorf mee aan een gezond klimaat in het Heistse uitgaansleven. Eerder engageerden ze zich ook voor ATTENT, een project van de jeugdhuiskoepel Formaat waarbij een jeugdhuis aandacht besteedt aan veiligheid en gezondheid. Zo biedt De Biekorf o.a. gratis water, oordoppen en condooms aan. Nu komt dit alcohol- en drugspreventieplan er bij.

Meer info

• Preventie en Welzijn, Dirk Seymus, 015 23 88 34, welzijn@heist-op-den-Berg.be
• Kelly Van Tendeloo, schepen van Welzijn en Gezondheid, 0472 60 30 01, kelly.van.tendeloo@heist-op-den-berg.be
• Jeugdclub de Biekorf, Maxim Rijmenants 0497 23 02 55, maxrymenants@hotmail.com

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto