Zaterdag ging op de Grote Markt het opgesmukte jeugdhuis onder de nieuwe naam 'Den Tiener' open. Eind jaren 60 maakte den 10R20 naam en faam. Vanuit heel de provincie Antwerpen en Zuid-Nederland kwamen jongeren tijdens het weekend genieten van de T-dansants. Er liepen voor de jongeren ook tal van cursussen rond hobby en jeugdwerking.

'In 2017 zijn we gestart met de renovatiewerken waarbij het café op de eerste verdieping met de naam "De Veudrink" als eerste aan de beurt was. Dit hebben we omgetoverd tot een gezellige plek om te hangen, chillen, spelletjes te spelen, met vrienden te kletsen en thema avonden te organiseren', zegt het bestuur van jeugdhuis Tiener.

'Dit jaar hebben wij ook weer de steun van stad Herentals gekregen in de vorm van een nieuwe vloer voor in ons pand. Dit gaf ons weer volle moed om de rest van het pand helemaal te renoveren. Na 4 maanden hard werken kunnen wij eindelijk met trots meedelen dat alles volledig af is.'

"Het nieuwe jeugdhuis is voor iedereen toegankelijk, voor jong geweld die ons jeugdhuis nog niet goed kennen en in de toekomst hier hun vaste 'chill spot met of zonder alco' van willen maken en voor oud waar het jeugdhuis den Tiener meer dan nostalgie oproept', klinkt het.

Cursussen en opleiding lijken in 2019 ver af in den Tiener...