Om de veerkracht bij jongeren te versterken, rolt het gemeentebestuur van Kasterlee Ask Me Anything–banken uit. Het eerste gespreksbankje vond plaats met enkele geïnteresseerde jongeren vanuit het Sancta Maria Instituut Kasterlee en het JAC Herentals.

Kunnen zijn wie je wil zijn, dat is niet voor iedereen evident. Het gemeentebestuur is ervan overtuigd dat alles begint met een goed gesprek. Om jongeren de kans te geven naar buiten te komen met hun vragen, starten ze met Ask me Anything–banken.

Zitbanken die effectief gebruikt worden om vragen op te beantwoorden waar jongeren mee worstelen.

"De verschillende thema's die kinderen en jongeren ons hebben aangereikt komen aan bod op deze banken. In een gemoedelijk gesprek tussen de jongeren en een organisatie krijgen jongeren een antwoord op vragen waarmee zij zitten," vertelt schepen voor welzijn Sumati Adriaensen.

Van het eerste Ask Me Anything–bankje werd een filmpje gemaakt. Dit kan je online op de gemeentelijke kanalen van Kasterlee bekijken. Op 17 mei gaat er live een gesprekbankje door met de kinderraad rond LGTBQIA+ en in het najaar gaat er nog eentje door rond zinloos geweld.