In de nieuwe locatie van Lividum Herentals vind je geen gewone fitnesstoestellen terug.  Wel gediplomeerde coaches die u alles bijbrengen om een gezonde levensstijl te hanteren.

'Lividum heeft als doelgroep jong én oud', zegt zaakvoerder Joachim Callebaut.  'Ons publiek is zeer diverse. Echter hebben zij allen 1 ding gemeen en dat is dat ze zelf gemotiveerd zijn om fitter en gezonder in het leven te staan en deze weg toe te vertrouwen aan onze coaches.

Functionele fitness betekent voor ons uzelf voor te bereiden op alle dagdagelijkse taken. Dingen optillen van de grond, squats, lopen,... hiervoor gebruiken we slechts enkele cardiomachines, enkele halters en vooral veel eigen lichaamsgewicht.

En dit kan ik Lividum in groep of ook met een personal trainer.

Lividum stapt ook sinds de lockdown weg van het concept CrossFit.  CrossFit was te inclusief. We willen meer aanbieden dan enkel dit. Vanaf nu bieden wij laagdrempelige HIIT/bootcamp lessen aan, yoga, sportperformance maar ook met blessures kan u bij ons terecht dankzij onze geweldige samenwerking met Kinécoach.

Onze visie is om binnen onze 4 muren een centrum te creëren waar u alles kan terug vinden om gezond oud te worden en dit op de manier die u wenst.'

'Gegroeid vanuit een eindwerk'

'Lividum Herentals is gegroeid vanuit een eindwerk', vervolgt eigenaar Joachim Callebaut. 'Kort na m'n studie LO startte ik m'n eerste zaakje op met enkel wat vrienden als leden.

Snel groeide dit uit en uiteindelijk was Lividum 7 jaar gevestigd in de oude legerkazernes van Wolfstee. Echter was ik me ervan bewust van de minder zichtbare locatie maar als fitness zaak is het zeer moeilijk om een geschikt pand te vinden mbt ruimtelijke ordening.

Nu was de moment aangebroken en kwam het prachtige pand naast de Ringlaan op de Oudstrijderslaan vrij.

Samen met m'n vriendin nam ik ook het voormalige CrossFit Geel over en hebben zij nu beide een locatie in Herentals en Geel, met in de zomer nog een pop-up op het strand van Knokke-Heist.

Beide fulltime onze passie voor fitness doorgeven aan mensen is een droom dat voor ons uitkomt en we hopen in de komende jaren nog vele mensen op weg te helpen naar een gezonde en gebalanceerde levensstijl', besluit een enthousiaste Joachim.  Info kijk op LIVIDUM.