U bent hier

Jobbeurs op Geelse Campus weeral volzet

Geel
18.02.2020 - 11.39u
Door: Mark Jaspers

Op woensdag 19 februari gaat op de Geelse campus van Thomas More en de KU Leuven de jaarlijkse jobbeurs door. Niet minder dan 205 bedrijven en organisaties uit heel Vlaanderen en uit Nederland stellen er hun vacatures voor.

Daarmee is de jobbeurs net zoals vorig jaar helemaal volzet en heeft men weer een aantal bedrijven moeten teleurstellen. Niet alleen de laatstejaarsstudenten, ook al wie op zoek is naar een (andere) job is welkom.

Naast de 35ee jobbeurs is er een Toekomstdag met opleidingen en workshops voor leerlingen uit arbeidsgerichte opleidingen van het secundair onderwijs. Zij twijfelen vaak tussen gaan werken of verder studeren en krijgen over beide opties een brede waaier aan informatie.

Een nooit geziene "war for talent"

Het gaat nog altijd goed op de arbeidsmarkt, bedrijven voeren noodgedwongen een echte "war for talent". Net zoals vorig jaar vlogen alle beschikbare plaatsen op de jobbeurs van Thomas More in Geel de deur uit.

De 205 standen bleken ook dit jaar weer niet te volstaan om alle geïnteresseerden een plaatsje te geven. Bedrijven die wat te lang wachtten om zich in te schrijven, visten achter het net en staan op de wachtlijst.

De 35e jobbeurs op de Geelse campus van Thomas More richt zich niet alleen op de studenten van Thomas More en de KU Leuven, die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten. Iedereen die een (andere) job zoekt, is welkom.

Online jobbeurs en workshops

De jobbeurs krijgt tot het einde van het academiejaar een virtueel verlengstuk. Op de online jobbeurs hebben de deelnemende bedrijven online een stand en de studenten beschikken er over webruimte om zichzelf voor te stellen. De student maakt een profiel aan en laat een uitgebreid CV achter.

Er zijn al 222 bedrijven ingeschreven, zowel bedrijven die woensdag op de jobbeurs aanwezig zijn, als andere. En een paar honderd studenten van Thomas More en de KU Leuven hebben er hun CV gepost.

De studenten hoeven trouwens niet onvoorbereid naar de jobbeurs te trekken. Er staat een mooi aanbod aan workshops voor hen klaar. Ze krijgen daarbij van hun collega's van Personeelswerk een reeks tips & tricks om te solliciteren, ze kunnen kennismaken met een starterkits voor jonge ondernemers en ze worden wegwijs gemaakt in de wetgeving rond arbeidscontracten en dergelijke meer.

Toekomstdag voor leerlingen van het secundair onderwijs

Naast de jobbeurs is er een Toekomstdag voor leerlingen uit arbeidsmarktgerichte opleidingen van het secundair onderwijs. Zij twijfelen vaak tussen gaan werken of verder studeren. Een dag waarop zij het beste van beide werelden samen vinden, is dan ook een mooie gelegenheid om zich beter te oriënteren. Wie wil gaan werken, kan naar de jobbeurs gaan en een sollicitatietraining volgen.

Wie misschien toch verder studeert, krijgt informatie over het hoger onderwijs. Daarbij gaat heel veel aandacht naar de vijf domeinen waarin Thomas More zowel bacheloropleidingen als graduaatsopleidingen organiseert. Het verschil tussen de twee niveaus staat centraal.

Veel leerlingen uit arbeidsmarktgerichte opleidingen zullen zich beter thuis voelen in een graduaatsopleiding. Een graduaatsopleiding kan bovendien een mooie opstap naar een bacheloropleiding zijn. De Toekomstdag wordt georganiseerd met de directies van een aantal secundaire scholen in de Kempen en verwelkomt ongeveer 115 leerlingen.

Meer informatie

Jobbeurs: https://www.thomasmore.be/site/jobbeurs-campus-geel

Praktisch

Jobbeurs & Toekomstdag

Woensdag 19 februari 2020 | 10 tot 16 uur

Thomas More | Campus Geel – Landbouwhal | Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel

De jobbeurs is een organisatie van Thomas More, Campus Geel en KU Leuven, Campus Geel in samenwerking met KOGEKA en Voka-KvK Mechelen-Kempen

De Toekomstdag is een initiatief van Thomas More en de directies van de deelnemende secundaire scholen.

imageMeer nieuws

Snelheidsduivel tegen 178 km/u over Geelse Ring, 9 rijbewijzen ingetrokken

Snelheidsduivel tegen 178 km/u over Geelse Ring, 9 rijbewijzen ingetrokken
Geel | Kempen regio | Laakdal regio 04.04.2020 - 20.35u

ASV Geel in beroep tegen KBVB

ASV Geel in beroep tegen KBVB
Geel 04.04.2020 - 20.31u

Woonzorgcentra krijgen 20.000 testskits voor corona

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 19.12u

Voedselbedeling Kringkruidenier opnieuw van start

Herentals | Neteland 04.04.2020 - 11.58u

Cannabisbende met wapenvertoon opgepakt in Turnhout

Cannabisbende met wapenvertoon opgepakt in Turnhout
Turnhout regio 04.04.2020 - 10.28u

PIVA dankt vuilnisophalers en parkwachters

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 04.04.2020 - 10.26u

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk
Herentals | Kempen regio | Neteland 04.04.2020 - 10.21u

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto