De Thomas More-hogeschool, het Hoger Instituut voor Verpleegkunde Turnhout (HIVSET), het Sint-Aloysiusinstituut Lier (SAL) en het Sint-Norbertusinstituut Duffel (SNOR) organiseerden een gemeenschappelijke online jobbeurs voor de zorg- en welzijnssector.

Samen goed voor meer dan 1.000 laatstejaarsstudenten die straks op zoek gaan naar een job in een sector die heel erg om gekwalificeerd personeel verlegen zit.

Op deze eerste editie zullen 65 zorginstellingen- en organisaties een virtuele stand bemannen en online in gesprek kunnen gaan met toekomstige medewerkers. De beurs opent met een panelgesprek waaraan o.a. minister Frank Vandenbroucke, Margot Cloet van Zorgnet-Icuro en Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer deelnemen.

Als de coronacrisis ons één ding heeft geleerd, dan is het wel dat de zorgsector essentieel is en dat er veel geschoolde en gemotiveerde zorgverleners nodig zijn om een samenleving gezond en 'draaiend' te houden.

Niet alleen in de eerste lijn, en in de ziekenhuizen, maar ook in de revalidatie, de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg, het maatschappelijk werk enz. Al deze potentiële werkgevers op één dag en op één beurs kunnen bezoeken is voor de laatstejaarsstudenten een geweldige opportuniteit.

De expertise is in huis: de Thomas More-hogeschool heeft een lange traditie in het organiseren van Jobbeurzen. Deze eerste editie van de Jobbeurs Zorg en Welzijn op dinsdag 30 maart 2021 is om voor de hand liggende redenen volledig online. De deelnemende werkgevers kunnen een virtuele stand inrichten en met de studenten in gesprek gaan via live infosessies, videocalls en chat.

De standen van de virtuele jobbeurs blijven online staan tot eind september 2021.

Meer info op de website