Vandaag organiseerden Defensie, VDAB en Le Forem een jobdag om 500 technische profielen te vinden. In het opleidingscentrum van VDAB in Herentals stelde het 29 Bataljon Logistiek van de Landcomponent zijn technische functies voor aan zo'n 50 geïnteresseerden. 

'Onze instroom is niet groot genoeg om de uitstroom te dekken', zegt Dominiek Saelens, Manager jobmarketing bij Defensie.

'De vraag naar technische profielen is op enkele jaren tijd enorm gestegen. In 2013 werden er ongeveer 3.000 vacatures gemeld bij VDAB die onder de noemer 'industriële technici' vallen. In 2018 waren dat er meer dan 10.000.'

Bij Defensie staan in totaal meer dan 2.000 vacatures open. Een kwart van die vacatures zijn voor technische profielen van uiteenlopende specialisaties en niveaus. In de vraag naar nieuwe profielen, speelt de technische vernieuwing bij Defensie een belangrijke rol.

Dominiek Saelens, Manager jobmarketing bij Defensie vervolgt : "We krijgen binnenkort heel wat nieuwe vliegtuigen, voertuigen en schepen. Denk maar aan de F35 bijvoorbeeld, de opvolger van de F16, of de recent aangekochte mijnenjagers."

Op de foto's : 3 jongens uit de Kempen zagen het zeker zitten om de stap te zetten naar het leger: Filip Emmens uit Laakdaal, Cazz Bols uit Lichtaart  en Seppe Broeckx uit Lommel. (pp) 

Johan Temmerman/ Nnieuws.