U bent hier

Jobdag HVZ Taxandria op 23/4

Kempen regio | Turnhout regio
22.04.2022 - 09.12u
Door: Herman Gezelle

Zaterdag 23 april organiseert Hulpverleningszone Taxandria een jobdag in Weelde Depot, Ravels. Het is de gelegenheid om te ervaren of de brandweer iets voor jou is.

'We zijn namelijk nog op zoek naar brandweervrijwilligers en hebben ook 3 vacante administratieve functies openstaan om ons team te versterken. De pers is welkom om een kijkje te komen nemen, er zal veel te zien zijn', zegt Ruut Van Laer, communicatie.

'Mensen die geïnteresseerd zijn om brandweervrijwilliger te worden, kunnen tijdens de jobdag komen proeven van de brandweer:

Ontmoet en doe een babbeltje met brandweermedewerkers.
Test je brandweerskills met onze brandweerproevertjes: auto knippen, brandweerslang spuiten, door BIN kader kruipen met interventiekledij.
Bereid je voor op het FGA (fysieke proeven & handvaardigheidstest).
Kom alles te weten over de opleiding, hoe je brandweervrijwilliger wordt en ontdek of de brandweer iets voor jou is!'

Ook alle info over 3 vacante administratieve functies bij de brandweer!
Voor je kan solliciteren bij de hulpverleningszone van jouw keuze, moet je eerst een Federaal Geschiktheidsattest (FGA) behalen.

Eén van de onderdelen van het FGA zijn de fysieke proeven. Op de jobdag is er de gelegenheid om voor deze proeven onder begeleiding te oefenen: beklimmen van de luchtladder, slang slepen en ophalen, zeil van 80 kg verslepen, optrekken, gehurkt lopen, ... Het proberen waard!

De jobdag is gratis. Je bent van harte welkom tussen 10u-17u in Geeneinde, 2381 Ravels, hal 13.'  Foto : BW Taxandria in actie.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto