U bent hier

Jobstudenten schieten testcentra massaal te hulp

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
10.07.2021 - 08.57u
Door: Herman Gezelle

Testcentra doen 3 keer zo vaak beroep op jobstudenten Deltaworx door vakantiedrukte.  De vakantieperiode doet de vraag naar coronatesten explosief stijgen, en de testcentra komen handen tekort.

Ze zijn daarom allemaal op zoek naar jobstudenten, om bij te springen waar het kan. Dat merken ze ook bij studentenuitzendkantoor Deltaworx. Op een maand tijd verdrievoudigden testcentra hun vraag naar jobstudenten van het studentenuitzendkantoor.

Studenten met een (bio)medische opleiding mogen de tests afnemen. Andere studenten staan in voor het meer organisatorische of administratieve werk.

Aan de inkomsthal, achter de telefoon of met een teststaaf in de handen: jobstudenten staan op alle mogelijke plekken waar mensen getest kunnen worden. Het coronavirus creëerde op die manier een nieuwe werkplek voor jongeren. En die is duidelijk in trek.

Bij Deltaworx alleen al meldden zo'n 1.000 jobstudenten zich aan om te werken bij testfaciliteiten. Ondertussen blijven de aanmeldingen binnenkomen.

De studie-achtergrond en event-vaardigheden van de jobstudenten worden ten volle benut. Studenten geneeskunde, verpleegkunde, biomedische wetenschappen, biomedische labotechnologieën en vroedkunde zetten hun inzichten in om de swabtests op de juiste manier af te nemen.

Studenten die voordien vooral op festivals werkten, begeleiden mensen om hun bezoek in de testcentra zo vlot mogelijk te laten verlopen.

"Dit is anders dan standaard studentenwerk. Je voelt heel sterk dat je een bepaalde bijdrage levert aan de maatschappij. Dankzij de tests kunnen we voor een deel vermijden dat het coronavirus zich over de landsgrenzen verspreidt en heel wat mensen met een gerust hart op vakantie laten vertrekken.

Als student geneeskunde is het bovendien een mooie oefening. Zoveel tests afnemen op één dag tijd, zo krijg je het echt onder de vingers. Bovendien is het ook een unieke werkplek. Volgend jaar staan we hier hopelijk niet meer." Benyamine Lankadem, jobstudent bij Deltaworx

Vergeten helden van de crisis

Testcentra onthalen de extra ondersteuning met open armen. Zo kunnen ze op volle capaciteit blijven draaien, terwijl de vaste medewerkers toch ook even op adem kunnen komen.

Deltaworx biedt ondertussen al bijna een jaar ondersteuning bij de testcentra – ook buiten de drukkere vakantieperiodes. Sindsdien namen jobstudenten via het uitzendkantoor al bijna een half miljoen tests af.

De jobstudenten weten dus waar ze mee bezig zijn. Ondertussen blijven de aanvragen voor jobstudenten binnenkomen. En niet alleen voor testcentra. Ook de vaccinatiecentra doen graag beroep op jobstudenten. Medische studenten bieden zich spontaan aan om mee te vaccineren en zo de vaccinatiecampagne in ons land te ondersteunen.

"De coronacrisis heeft getoond hoe flexibel inzetbaar jobstudenten zijn in tijden van nood. Toen aan het begin van de crisis iedereen aan het hamsteren sloeg, deden supermarkten massaal beroep op jobstudenten om hen mee te ondersteunen.

Vandaag zetten duizenden jobstudenten zich in bij de test- en vaccinatiecentra. Telkens opnieuw staan jobstudenten klaar om te helpen waar nodig.

Het werk dat jobstudenten verrichten wordt misschien wel eens vergeten of genegeerd, maar ook zij zijn echte helden in deze crisis."  Jeroen Poels, CEO van DeltaworxFoto Deltaworx.

 
Meer nieuws

Alaphilippe: "Boegeroep Belgische fans motiveerde me nog meer" - Van Aert 11e

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.09.2021 - 18.02u

Leuven blikt terug op fantastisch WK wielrennen: "Een groot volksfeest"

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.09.2021 - 18.01u

Mensenzee langs parcours moedigt renners aan: "Als er maar een Belg wint"

Internationaal | Vlaanderen 26.09.2021 - 12.35u

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag
Kempen regio | Neteland 25.09.2021 - 22.23u

Ook alle 65-plussers kunnen derde coronaprik krijgen in ons land

 Ook alle 65-plussers kunnen derde coronaprik krijgen in ons land
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 25.09.2021 - 13.55u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto