Tijdens het lopen het afval langs de weg opruimen, dat is het principe van ploggen. Een trend die vanuit Scandinavië komt overgewaaid en nu ook in Herentals wordt uitgeprobeerd door de Jogclub Herentals.

'Op zaterdag 9 juni gaan we met onze leden langs één of meerdere looptrajecten het afval opruimen', aldus voorzitter Leen Janssens. 'We houden ervan door het bos te lopen of langs routes met veel groen en het doet ons pijn om te zien hoe vaak er zwerfvuil op en langs die paden ligt.'

De Jogclubbers verzamelen op zaterdag 9 juni om 9.30 uur aan Basisschool De Wijngaard voor hun wekelijkse loopuurtje. Wie graag mee wil ploggen, is welkom om aan te sluiten. Het tempo zal lager dan normaal liggen, dus ook beginnende lopers kunnen meedoen.

Jogclub Herentals is er voor de recreatieve loper die zijn of haar hobby in ideale omstandigheden wilt beoefenen : deskundige begeleiding, mooie omgeving, toffe sfeer. De club vierde vorig jaar zijn twintigjarig bestaan. Meer informatie op www.JogclubHerentals.be.