U bent hier

Jogclub Herentals plogt opnieuw tijdens World Cleanup Day

Herentals
12.09.2018 - 07.06u
Door: Mark Jaspers

Zaterdag 15 september is het World Cleanup Day, een wereldwijd initiatief om onze planeet proper te krijgen. Ook in België vinden dan vele tientallen initiatieven plaats. In Herentals organiseert de Jogclub Herentals in dit kader opnieuw een plogging-actie.

Plogging, dat betekent dat we joggen combineren met zwerfvuil rapen. Gewapend met grijpstokken en vuilzakken lopen we door de Herentalse bossen op zoek naar zwerfvuil.

'Na het succes van de vorige editie, waar we 18 zakken vuilnis bijeen raapten, was er al snel sprake om dit initiatief te herhalen.', zegt initiatiefnemer Hervé Rahier van de Jogclub. 'En World Cleanup Day is hiervoor de perfecte gelegenheid. Dan zullen er wereldwijd duizenden gelijkaardige acties zijn, met als gemeenschappelijk doel: de aarde een stukje properder maken.'

De leden van de Jogclub verzamelen op zaterdag 15 september om 9.30 uur aan Basisschool De Wijngaard, om daar tegen 11 uur te eindigen. Wie graag mee wil ploggen, is welkom om aan te sluiten. Men moet vijf kilometer kunnen lopen aan een laag tempo, voor het plogging-materiaal wordt gezorgd.

Jogclub Herentals is er voor de recreatieve loper die zijn of haar hobby in ideale omstandigheden wilt beoefenen : deskundige begeleiding, mooie omgeving, toffe sfeer. De club organiseert vanaf 19 september ook een nieuwe sessie 'Joggen voor Beginners' voor nieuwelingen.

Meer informatie op www.JogclubHerentals.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto