Gaan we een dagje Netelanden? Als het van de 5 Neteland-gemeenten afhangt, wordt dat nieuwe werkwoord een trendy doe-woord voor de komende zomer.  De 5 zetten zich in tijden van 'staycation' als regio in de markt.

In het samenwerkingsverband Neteland slaan Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar al enkele jaren de handen in elkaar om de werking op verschillende beleidsdomeinen beter op elkaar af te stemmen.

'Omdat Covid-19 vakantie dichtbij in je eigen streek heeft versneld, schakelde samenwerkingsverband Neteland (Herentals, Olen, Vorselaar, Grobbendonk en Herenthout) sneller om een zomers pakket aan te bieden', zegt Johan Verhaegen, Grobbendonkse toerisme-schepen.

'We presenteren samen aantrekkelijke fiets- en wandelarrangementen en een nagelnieuwe info site. 

Er vertrekt elke zondag een zomerwandeling vanuit een van de gemeenten.   Staycation is het modewoord waar we willen met Neteland op inspelen

Samen hebben we alles. De 5 gemeenten bundelen toeristische troeven die je in weinig andere regio’s in Vlaanderen ziet.

Een ervaren gids neemt je mee voor een ontdekkingstocht in eigen streek. Er zijn telkens 2 wandelingen, een om 10u en om 14u.

Elke week vertrek je in een andere gemeente in het Neteland. De reeks start nu zondag aan de Lakenhal op de Grote Markt van Herentals. De afstand bedraagt 5 km. Omwille van de huidige veiligheidsmaatregelen kan er maar een beperkt aantal wandelaars mee.

Als je zeker wil zijn dat je mee kunt, schrijf je dan minstens twee dagen vooraf in bij de toeristische dienst van Herentals: 014-21 90 88 of toerisme@herentals.be. 

De fijne Neteland-brochures kan je op de toeristische diensten verkrijgen.

9 arrangementen

'Onze regio Neteland heeft alles wat je maar van een vakantie kunt wensen, vervolgt Verhaegen.  'Natuur, cultuur, erfgoed, sportfaciliteiten, recreatie en gastronomie.

Samen met partners als de lokale horeca, Waterdoe-centrum Hidrodoe en Sport Vlaanderen zijn 9 arrangementen uitgewerkt rond thema's als waterpret, wielerverleden, religieus erfgoed of kastelen.

Ieder arrangement bevat de benodigde knooppuntenroute voor fietsers of wandelaars, samen met de bezienswaardigheden en horeca onderweg.

Genoeg om je sterkste stapschoenen of spannende fietsbroekje aan te trekken en een keertje te gaan Netelanden', lacht Johan Verhaegen.

Op onze gloednieuwe site kan je met onze interactieve routekaart ook ieder traject in de omgeving terugvinden of uitwerken', besluit een uiterst tevreden Johan Verhaegen namens de 5 bevoegde schepenen voor toerisme.

Voor een geslaagde relaxe vakantie vol variatie en verrassende  ontdekkingen in eigen Neteland kijk meteen op : www.toerismeneteland.be

Foto's en redactie Johan Temmerman/ Nnieuws / Guy Verellen.