U bent hier

Johnny Hallyday overleden (74) - extra foto's

Internationaal | Vlaanderen
06.12.2017 - 14.56u
Door: Herman Gezelle

Jean-Philippe Smet - beter gekend als Johnny Hallyday - is in de buurt van Parijs overleden (74) aan de gevolgen van longkanker. Dat heeft zijn vrouw Laeticia bekendgemaakt.

"Ik schrijf deze woorden zonder ze te geloven. En toch is het waar: mijn man is niet meer", klinkt het in een mededeling. De Belgisch-Franse zanger en acteur brak eind de jaren 50 door met zijn Franstalige variant van de rock-'n-roll. Hij verkocht meer dan 100 miljoen albums en lokte steeds volle zalen.

Johnny Hallyday werd op 15 juni 1943 geboren als Jean-Philippe Smet in Parijs. Zijn vader was de Belg Léon Smet (1920-2007), zijn moeder was de Française Huguette Clerc (1908-1989).

In de jaren 50 raakte de jonge Smet verslingerd aan de rockmuziek. Een van de grote helden van de zanger was Elvis Presley. In 1960 bracht Smet als Johnny Hallyday zijn eerste album "Hello Johnny" uit.

Populaire rockmuzikant

Johnny Hallyday groeide in Frankrijk uit tot een van de populairste rockmuzikanten. Hij stond tijdens zijn lange carrière meer dan veertig keer op de eerste plaats in de Franse hitparade, onder meer met "Tes tendres années", "Pour moi la vie va commencer" en "Que je t'aime".

Begin de jaren 70 scoorde Hallyday een monsterhit met zijn eerste vrouw Sylvie Vartan met "J'ai un problème". (VRTNWS)

Bekijk de 3 geselecteerde video's van 55 jaar Johnny's carrière.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto