U bent hier

Joke Schauvliege: "Hergebruik van water wordt alsmaar belangrijker"

Vlaanderen
05.07.2018 - 00.11u
Door: Herman Gezelle

Het hergebruik van water wordt alsmaar belangrijker. Dat zegt minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) in "Terzake". "We staan er niet altijd bij stil dat ook bij ons het water een schaars goed is", zegt de minister.

Het is al enkele weken droog en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in zal komen, maar er is geen reden tot paniek, zegt Schauvliege. "De drinkwatermaatschappijen volgens alles goed op. Momenteel zitten we in de waakfase.

Dat wil zeggen dat we oproepen om spaarzaam te zijn. Maar als het nodig is verdere stappen te zetten, dan zullen we dat doen." De situatie is ook minder erger dan bij de droogte van vorig jaar omdat het in tegenstelling tot toen dit jaar in de herfst en winter voldoende geregend heeft.

"We moeten drinkwater wel gebruiken voor wat het dient: voor menselijke consumptie", zegt de minister. "Water is schaars, we hebben hier een lokale productie, maar we moeten ook water uit het buitenland inhalen".

Volgens Schauvliege heeft de oproep om spaarzaam on te gaan met het drinkwater ook effect en gaat de vraag lichtjes achteruit. "We zien dat het werkt." - (lees verder op VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto