U bent hier

Jong CD&V betreurt het uitblijven van een Laakdals blokpunt

Laakdal regio
04.06.2020 - 15.55u
Door: Mark Jaspers

De vraag naar een lokaal blokpunt is groter dan ooit. Universiteiten en hogescholen roepen lokale gemeenschappen en besturen op om waar het kan een ruimte te voorzien om te studeren.

De coronacrisis dwingt studenten ertoe 'in hun kot' te blijven. Uit een enquête van Teleblok blijkt dat een kwart van de studenten bezorgd is om slechte resultaten te behalen door het coronavirus.

Ze missen een rustige studieplek of hebben verscheidene broers en zussen zodat ze thuis van de juiste studeeromstandigheden kunnen genieten.

"Toen we een half jaar geleden het gemeentebestuur voorstelden om 't Fortun als studeerruimte te openen, werd dit idee niet meteen van tafel geveegd. 't Fortun zou een andere invulling krijgen, maar in onze ruime bib zouden mogelijkheden zijn.

Door de coronacrisis zijn er allerlei voorwaarden waardoor onze bib momenteel niet voldoet.

Maar... dacht Jong CD&V... Laakdal heeft nog meer openbare ruimtes. Kerken, vergaderzalen, kapellen, parochies, kantines,....

Allemaal staan ze momenteel leeg, maar om uiteenlopende redenen zijn ze allemaal niet geschikt of niet bereid de ruimte ter beschikking te stellen van de Laakdalse student.

Geen sanitair, geen WiFi, geen geld om kleine investeringen te doen,....

Als Jong CD&V vinden we doodjammer, maar blijven we niet bij de pakken zit. Wij geloven in de Laakdalse studenten en we geloven dat er ergens bereidheid moet zijn om die studenten een studeerplek te geven. We laten dit niet los", vertelt CD&V-jongeren Chiel Peeters.

"De Laakdalse CD&V-jongeren brachten vandaag de Laakdalse studenten op de hoogte van het voorlopig uitblijven van dit Blokpunt. We lanceerden er ineens een oproep bij om eventuele locaties die we over het hoofd zien te melden. Ook CD&V, de moederpartij, blijft het voorstel genegen om een Blokpunt op te richten in Laakdal", aldus CD&V-voorzitter Stein Voet.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto