Terwijl de CD&V maandagavond een thema-avond had over verkeer en mobiliteit lanceerde de Jong CD&V een persmededeling over veilige landbouwwegen voor fietsers. Gelukkig voor de jongeren zijn ze er binnen de meerderheid van Sp.a en CD&V volop mee bezig.


'Als JONGCD&V zijn we fier op onze gemeente Herentals en de deelgemeenten Noorderwijk en Morkhoven.  Het contrast tussen het stedelijke van Herentals centrum en het landelijke van de deelgemeenten Noorderwijk en Morkhoven maakt Herentals tot de mooiste gemeente van de Kempen.  Onze deelgemeenten vormen een prachtig decor voor fietsers en wandelaars.  Tegelijkertijd biedt dit landschap nog heel wat andere ontspanningsmogelijkheden.  Wekelijks komen heel wat jongeren hier voorbij op weg naar en van hun jeugdbeweging.
Toch betreurt de jongerenwerking van CD&V Herentals de onveilige toestand op deze wegen:
  • De bermen van de smalle landbouwwegen hebben zwaar te lijden waardoor diepe putten ontstaan zijn die bij regenweer boordevol water lopen;
  • Tevens worden deze landbouwwegen veel gebruikt als sluipwegen waarbij vaak veel te snel gereden wordt;
  • Hierdoor ontstaat vooral een onveilige situatie voor fietsers en voetgangers.  De kinderen die de landbouwwegen als route naar en van de school en de jeugdbeweging gebruiken, mogen we hierbij niet vergeten.'
'Het gemeentebestuur mag deze problematiek niet uit het oog verliezen en moet dringend overgaan tot actie:
  • Herstellen en verstevigen van de bermen (vullen van de gevaarlijke putten);
  • Uitwijkstroken voorzien zodat het kruisen van landbouwvoertuigen en het andere verkeer niet tot onnodige conflicten leidt.
Beide meerderheidspartijen hebben immers bij het begin van deze legislatuur deze problematiek als belangrijk bestempeld. 
JONGCD&V is tevreden dat na 5 jaar  eindelijk wordt overgegaan tot daadwerkelijke acties. We zijn blij dat deze problemen effectief worden aangepakt, mede onder sterke impuls van onze eigen partij.  Als CD&V sturen we erop aan dat op korte termijn alle problemen zullen opgelost worden.
Onze gemeente moet aandacht besteden aan alle troeven die we in huis hebben: hierbij primeren degelijke landbouwwegen, veiligheid op vlak van mobiliteit, een veilige stationsomgeving, aantrekkelijke ontspanningsmogelijkheden voor onze jeugd'.

Bericht  JONGCD&V-team.

Jong CD&V geeft zo een sneer naar haar eigen meerderheidsbestuur.