MMooD (Malle Mintjens), het jonge Belgische designlabel dat gekend staat voor zijn unieke, tijdloze en duurzame designobjecten, introduceert tijdens de Interieur Biënnale 2018 drie knappe designobjecten in samenwerking met twee Belgische top designers & één net afgestudeerde student van VOMO.

Het zijn innoverende en slimme op zichzelf staande objecten met een hoog esthetisch design gehalte, een eigen verhaal en een specifieke signatuur van de Belgische designer in kwestie.

De nieuwe MMooD objecten getuigen van (jong) Belgisch talent en bieden elk een oplossing voor de tendens om kleiner te bouwen: slimme objecten die passen in kleinere leefruimtes & die groter of kleiner gemaakt kunnen worden naargelang de 'mmood' en levensstijl van de bewoner.

Met de drie nieuwe MMooD meubels – "OUT OF OFFICE" by Anouk Taeymans, "FLAP" by Benoît Deneufbourg & "MIRROR" by Lore Knevels – zet het jonge designlabel opnieuw een conceptueel sterke lijn van polyvalente designobjecten neer, die elk vervaardigd zijn in kwalitatief en duurzaam hout. De objecten kunnen in preview bezichtigd worden tijdens de Interieur Biënnale in Kortrijk.

De nieuwe, ingenieuze MMooD objecten
Voor het conceptueel uitdenken van de nieuwe MMooD objecten werkte MMooD samen met de Belgische designers Anouk Taeymans en Benoît Deneufbourg, alsook met een pas afgestudeerde student van VOMO (Voortgezette Opleiding Meubel Ontwerp). Zij mocht haar idee realiseren nadat zij geselecteerd werd voor het beste afstudeerproject.

Naast de samenwerking met Belgische talenten die hun sporen al verdiend hebben, wil MMooD namelijk ook jonge ontwerpers steunen en wil het designlabel als een platform fungeren voor jong Belgisch designtalent.

Gezien MMooD op zichzelf staande objecten op de markt brengt, kan er samengewerkt worden met verschillende designers. Hierdoor kan het merk vernieuwend en trendsettend zijn, zonder in te moeten boeten aan het eigen duurzame DNA.

MMooD objecten spelen telkens in op huidige woontrends. Bij het ontwerp wordt overwogen wat de impact van het object voor de consument zou kunnen zijn. Voor de nieuwe MMooD lijn werd de inspiratie gehaald bij de tendens om alsmaar kleiner te wonen1.

Zo opteren de meeste mensen vandaag voor compacte meubelstukken: objecten die een dubbele functie hebben en makkelijk aanpasbaar zijn aan de ruimte, én tegelijkertijd het gevoel voor design niet verliezen. Kortom, functioneel design: objecten die stuk voor stuk vorm en functie met elkaar verzoenen én een toegevoegde waarde hebben waardoor het leven aangenamer en comfortabeler wordt:

1.MMooD X Anouk Taeymans: OUT OF OFFICE by aNOUK

Het meubel OUT OF OFFICE van Anouk Taeymans stelt je in staat om zeer snel en makkelijk een flexibele werkplek uit te bouwen met tafels op verschillende hoogtes. Zowel een standing-desk, een gewone bureautafel als een laag tafelblad (bijvoorbeeld als printerplekje) kunnen onderling gecombineerd worden met elkaar. De metalen latten zijn instelbaar op verschillende hoogtes.

Hierdoor verkrijgt OUT OF OFFICE zijn multifunctionaliteit en kan je het ook gebruiken als paravent in de slaapkamer, verfijnd handdoekenrek in de badkamer, enzovoort. OUT OF OFFICE is dus niet de zoveelste standing-desk maar een vernieuwend en polyvalent meubelsysteem. Het heeft enerzijds een verfijnd, minimalistisch ontwerp waardoor het een esthetisch toegevoegde waarde geeft aan je ruimte.

Anderzijds is het opklapbaar en kan je het makkelijk opbergen in je huis. OUT OF OFFICE werd ontworpen door Anouk Taeymans. Zij is burgerlijk ingenieur-architect van opleiding, interieurexpert on demand voor tv-programma's en bedenkster van de designwandplank MyShelf.

2.MMooD X Benoît Deneufbourg: FLAP by Benoît Deneufbourg

Het tweede MMooD object is van designer Benoît Deneufbourg, gekend voor zijn breed scala aan disciplines zoals meubels, verlichting, accessoires, interieurontwerp e.a.. Hij was op zoek naar een elegant bureaumeubel dat perfect past in kleinere leefruimtes en tegelijk een hybride functie heeft.

Zo werd het object FLAP geboren. Open is FLAP een compact en functioneel bureau. Erg praktisch voor mensen die uitsluitend hun laptop gebruiken om te werken. In gesloten vorm wordt het meubel een handig tijdschriftenrek en dus ideaal als opslageenheid. Kortom, FLAP is de klassieke secretaire revisited!

Vanaf 21 oktober 2018 tot 3 februari 2019 loopt de 'Process' tentoonstelling van Benoît Deneufbourg in het centre d'innovation et de design au Grand-Hornu (CID) waar je al zijn ontwerpen kan zien, inclusief zijn creatie voor MMooD.

3.MMooD X VOMO: MIRROR by Lore Knevels

Het derde MMooD object dat tijdens de Interieur Biënnale 2018 gepresenteerd wordt, is een ontwerp van Lore Knevels, een student van VOMO (Voortgezette Opleiding Meubel Ontwerp van Thomas More).

Omdat haar ontwerp als beste afstudeerproject werd geselecteerd, mocht zij haar "MIRROR" in real life ontwikkelen en presenteert ze haar prototype tijdens de Interieur Biënnale: een spiegel en opbergkast in één. Enerzijds betreft het een knap, rond, decoratief object met twee halve spiegels.

Daarnaast fungeert het ook als een hip en dynamisch opbergmeubelstuk waarbij één halve spiegel achteraan het meubel vasthangt, en waarbij de andere halve spiegel vooraan hangt en kan draaien. Op die manier kan een opbergruimte geopend of afgesloten worden. Ideaal voor gebruik in kleine ruimtes maar ook voor in een inkomhal of badkamer.

"MIRROR past perfect in het DNA van MMooD," vervolgt Sigrid Thomas, Commercial Manager bij MMooD. "We denken er samen met Lore aan om ook versies aan te bieden met diep gefumeerd glas of met een andere houtsoort." Bart Coolen, huisdesigner bij MMooD, vertelt verder: "Het was de eerste keer dat we met studenten samenwerkten dus het was erg spannend voor ons.

Maar de VOMO-studenten hebben ons heel aangenaam verrast! Misschien is het vrij voor de hand liggend dat een vrouw een spiegel met een 'female touch' bedenkt. Anderzijds ben ik ervan overtuigd dat er ook veel mannen blij zullen zijn met het ontwerp van MIRROR (lacht) ."

MMooD Malle : esthetiek & slim design in één

MMooD creëert objecten die ontstaan uit de inspiratie van Belgische top meubelontwerpers: op zichzelf staande objecten met een eigen verhaal en een eigen signatuur van een designer. MMooD objecten zijn telkens zo bedacht dat ze zowel de esthetische schoonheid als het polyvalente karakter van het object én het verhaal perfect weergeven.

Samen representeren ze het concept achter MMooD en geven ze het designlabel vorm. Verder worden de MMooD objecten vervaardigd in kwalitatieve en duurzame houtmaterialen.

Het duurzame DNA van MMooD is onlosmakelijk verbonden aan de interieurobjecten. Respect voor de natuur staat namelijk centraal bij de productie van MMooD meubelen. Het zorgvuldig geselecteerde hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en de productie gebeurt met 100% hernieuwbare energie.

Het hele productieproces is dan ook zorgvuldig afgestemd om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De MMooD meubellijn wordt ook zo veel mogelijk lokaal geproduceerd. "Design Made in Belgium" refereert naar het DNA van MMooD. Het staat voor duurzaamheid, kwaliteit, knowhow, flexibiliteit, correcte levertijden en een snelle, betrouwbare service.

Oorsprong MMooD

MMooD zelf verwijst naar de roots van het merk: "Mintjens Masters in WOOD". Dit duidt op de onmiskenbaar belangrijke relatie dat het label met het moederbedrijf heeft. Mintjens Group is cruciaal in de (verdere) ontwikkeling van MMooD en garandeert ook de kwaliteit waarvoor het label staat. Met MMooD haal je namelijk kwalitatieve designobjecten in huis tegen betaalbare prijzen.

Bovendien dragen alle objecten een eigen signatuur wat de meubelen uniek maakt. De designers waarmee MMooD al eerder mee samenwerkte zijn – naast de in-house designers Gust Koyen & Bart Coolen – Alain Berteau, Louis de Limburg Stirum, Bob Vanden Berghe, Claire Bataille & Paul Ibens, Axel Enthoven en Jean François D'or.

Algemene info, contact & speciale acties

De Interieur Biënnale gaat door in Kortrijk Xpo gelegen aan de Doorniksesteenweg 216 in Kortrijk. De beurs is elke dag geopend van 10.00u tot 20.00u. De MMooD stand vind je terug in hal 6, stand 617.

Voor vragen over MMooD kan je terecht bij Caroline Broeckx via: Caroline.Broeckx@mmood.be.

Speciale acties, leuke nieuwtjes e.a. worden telkens aangekondigd via de website en de nieuwsbrieven, alsook via de Facebook pagina: MMooD en op Instagram: mmoodfurniturestories.

Verder kan je het label ook terugvinden op Pinterest, YouTube en Architonic! De designers vind je op Instagram terug onder respectievelijk: @byanouk_, @benoitdeneufbourg en @lore.ontwerper.

Bezoekers aan de Interieur Biënnale die een foto van hun favoriete MMooD object op een originele manier fotograferen, en vervolgens op hun Instagram account 'sharen' met de nodige hashtags (#mmoodfurniturestories, #interieur18 & #pictureperfect) & tags (@mmoodfurniturestories & @interieur_be), maken kans op één van de drie volgende prijzen: één van de nieuwe MMooD objecten (eerste prijs) of gratis stylingadvies door een interieurdesigner (tweede en derde prijs).

De actie is geldig van donderdag 18 oktober tot maandag 22 oktober. (pb)

Nog over Thomas More Interieur, Design & Architectuur: "Het departement Interieur, Design en Architectuur van Thomas More Hogeschool uit Mechelen leidt niet alleen de meeste bachelors interieurvormgevers op van België, we hebben nog steeds als enige de bachelor na bachelor Voortgezette Opleiding Meubelontwerp (Vomo)," legt opleidingshoofd Guy Foulon uit. "Natuurlijk kunnen wij niet ontbreken op dit internationaal design event dat Biënnale Interieur is.

Bovendien vieren wij net als hen onze vijftigste verjaardag: de allereerste studenten die in Mechelen toen nog Binnenhuisarchitectuur begonnen studeren, startten in 1968, hetzelfde jaar als de allereerste editie van Biënnale Interieur."

De hogeschool bezet stand R36 en R39 op The Floor is Yours op Biënnale Interieur 2018. Meer info op: www.ideamechelen.be, www.thomasmore.be en www.vomo.be. En op Instagram via @ideamechelen & op Facebook via: @vomo.be.