De 3 Kempense netwerken die jonge ondernemers verzamelen en vertegenwoordigen - Jong Voka Kempen, JCI Gheel & Thals en de Kempense VKW Jongeren – hebben besloten vanaf 2013 regelmatig de krachten te bundelen.

Als eerste gemeenschappelijke activiteit organiseren de jongerennetwerken op 20 maart op de Thomas More campus in Turnhout ‘Het Moment van de jonge ondernemer’.
 
 
Omdat de drie Kempense netwerken voor jonge ondernemers gemeenschappelijke doelen nastreven en het in economisch moeilijke tijden belangrijk is om met een sterk verhaal naar buiten te komen,  kon een samenwerking tussen de netwerken niet uitblijven.

‘Zowel Jong Voka Kempen, als de VKW Jongeren Kempen als JCI Gheel & Thals zijn organisaties die inspanningen verrichten om jonge ondernemers in de Kempen te verenigen en om ondernemerschap te stimuleren’, zegt Geert Schellekens, voorzitter van Jong Voka Kempen. ‘Die raakpunten zijn uiteindelijk de belangrijkste reden voor deze samenwerking.

Toch willen we niet wegsteken dat de economische situatie de toenadering versneld heeft. Door deze samenwerking hopen we, op een bescheiden manier, ons steentje bij te dragen in het bestrijden van de crisis. Met een gemeenschappelijk verhaal wegen we zwaarder en kunnen we de belangen van onze leden beter verdedigen.

Ook zal door de samenwerking de ervaringsuitwisseling onder jonge ondernemers nog te verbeteren en zal de stem van de jonge ondernemer luider klinken in de regio.’
 
Het MOMENT van de jonge ondernemer
De drie organisaties behouden elk hun eigenheid, maar zullen samen standpunten innemen, actief elkaars evenementen promoten en minstens een keer per werkjaar een gezamenlijke activiteit organiseren. De eerste gezamenlijke activiteit zal plaatsvinden op de Thomas More campus in Turnhout.

‘We opteerden voor een avond met veel inhoud, waar ook ruimte zal zijn voor wat entertainment’, legt Schellekens uit. ‘Vier gereputeerde sprekers die in korte sessies van vijftien minuten hun visie geven op belangrijke topics voor jonge ondernemers zorgen voor de basis van de avond. Na deze sessies krijgen de aanwezigen nog de kans om met hun favoriete spreker verder in gesprek te gaan.

Daarnaast zal er voor en na de inhoudelijke sessies meer dan voldoende tijd zijn om te netwerken. Als naam voor deze eerste activiteit kozen we ‘Het moment’, omdat het de officiële start is van een vruchtbare samenwerking en een niet te missen avond moet worden voor jonge Kempense ondernemers.’