Danscenter Time-Out blijft groeien. Naast de vele recreatieve leden telt Time-Out ook ambitieuze wedstrijddansers in het team.  Zo debuteerde het jonge Kempense danspaar Robbe De Bruyn-Sara Olyslaegers heel sterk in de amateurklasse.

Op het Belgisch kampioenschap in Oudenaarde maakten Robbe uit Vorselaar en Sara uit Grobbendonk, beiden 15, indruk bij de amateurs Latin -35 jaar. "Dit is de klasse die net voor de competities in wedstrijdkledij komt", aldus coach Gretel Ghyselinck. "Het is een grote stap voor dansers die uit de pre-amateurs komen. Het is de overstap maken van een basis- naar een écht wedstrijdprogramma. Maar ze hebben er de aanleg voor. Volgend seizoen moet een podium op het BK mogelijk zijn."

Sara en Robbe hebben er ook de ambitie voor. "En we dansen gewoon graag", verzekeren ze. "Het is onze voornaamste hobby." Sara danst in haar vrije tijd ook nog hiphop. Robbe is buiten danser ook duurloper.

Een inspirerend voorbeeld voor het jonge paar is het Nederlandse sterdanskoppel Ciccio Pecoraro en Jasmijn Van Jole. Deze leden van Time-Out werden voor de 3e keer Nederlands kampioen.

Danscenter Time-Out sloot het seizoen in stijl af met 3 uitverkochte shows in cc 't Schaliken. Volgende vrijdag tussen 17 en 19 uur kun je een jonge delegatie aan het werk zien op de Herentalse braderij. En zaterdag zijn er audities voor de wedstrijdteams (disco, hiphop, moderne dans). Inschrijven kan via www.danscenter-timeout.be - welkom.

Foto : Sara en Robbe geflankeerd door coaches Gretel en Guy van Time-Out.

Van the Man / NNieuws.