U bent hier

Jong van Hart, een pop-upkoor met 150 senioren

Neteland | Provincie Antwerpen
11.09.2017 - 18.06u
Door: Mark Jaspers

Op maandag 18 september starten de repetities van het nieuwe pop-upkoor Jong van Hart. Dit koor bestaat uit meer dan 150 senioren die tien sessies lang gecoacht worden door dirigent Hans Primusz. Aan het einde van de reeks geven de zangers een liveconcert op het podium van Antwerpse deSingel.

De doelstelling van 'Jong van Hart' is samenhorigheid creëren en senioren letterlijk en figuurlijk een stem geven. Samen zingen zorgt voor verbinding en raakt aan emoties. Het draagt bij tot de levenskwaliteit en haalt mensen uit hun isolement.

Hans Primusz, bekend om zijn pop-upkoren, stoomt de senioren in tien sessies klaar voor een éénmalig liveconcert. Op het repertoire staan naast Nederlandstalige liedjes, ook popnummers van The Beatles, Elvis Presley en andere popiconen. Iedereen die jong van hart en geest is, kan zich aanmelden om mee te zingen. Zangervaring is niet vereist. Op zaterdag 25 november staan de meer dan 150 deelnemers op het podium van deSingel.

Senioren die liever dansen dan zingen, kunnen zich inschrijven voor reeks hedendaagse dans voor senioren onder leiding van choreografe Philine Janssens van dansA!pen. De dansers werken – net als het koor – toe naar de voorstelling in deSingel op 25 november. Daar staan ze samen op het podium.

Het koor 'Jong van Hart' is een samenwerking van het district Antwerpen, culturele ontmoetingscentra Het Oude Badhuis en CoStA en Zorgbedrijf Antwerpen. Het traject 'Hedendaagse dans' is een samenwerking van het district Antwerpen en culturele ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn.

Info & tickets: www.jongvanhart.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto