U bent hier

Jong Vld Geel 'Afdeling van het Jaar'

Geel | Kempen regio
12.02.2018 - 10.58u
Door: Herman Gezelle

De Geelse liberale jongeren gingen afgelopen zaterdag op de nieuwjaarsreceptie van Jong Vld nationaal aan de haal met de felbegeerde titel van "Afdeling van het jaar".

Met 81 tegen 56 stemmen haalden de Gelenaars het met ruime voorsprong van Jong Vld Leuven. Het team, onder leiding van Lieselotte Thys, valt op door haar politieke relevantie en wervingskracht om jonge mensen aan hen te binden.

'Deze nationale erkenning komt er niet voor niets', zegt Lieselotte Thys. 'Het is een bekroning van hard werk en een leuke campagne waarbij geen enkele moeite te veel was.

Er werden verschillende filmpjes gemaakt, er werd een bus ingelegd om iedereen veilig heen en terug naar de Kempen te krijgen, er werd steun gezocht en gevonden bij liberale kopstukken zoals Philippe De Backer, Patrick Dewael, Willem Frederik Schiltz, Herman De Croo, Els Ampe en de jongste burgemeester van Vlaanderen Francesco Vanderjeugd.

En de vele verwezenlijkingen van het afgelopen jaar werden nog eens duidelijk op een rijtje gezet, zoals o.a. de blue Wednesdays, het pokertoernooi en de ondernemers van de maand. Opmerkelijk is dat het bestuur van Jong Vld geel vervierdubbelde sinds 2015 en dat zij als jongerenafdeling niet uit de lokale pers weg te denken zijn met maar liefst 35 artikels en reportages dit jaar.

Jong Vld Geel speelt ook een belangrijke rol in het verenigen van liberale jongeren in de hele Kempen, dit samen met Turnhout en Mol. De liberale jongeren verenigen zich over de gemeentegrenzen heen met één doel voor ogen: de Kempen wat jonger en wat blauwer te kleuren.

Bij Jong Vld Geel is iedereen welkom, zo zijn er leden uit Geel, maar ook uit Westerlo, Hulshout, Herentals en Retie.

Een enorm belangrijk aspect waarop Geel het verschil maakte afgelopen zaterdag is de politieke relevantie die Jong Vld afdwingt op lokaal niveau. "Het feit dat zij als jongeren kansen krijgen en grijpen in de Geelse politiek is een voorbeeld voor veel jong liberalen. Lieselotte die als jongerenvoorzitter de lijst gaat trekken inspireert anderen om jongeren naar voor te schuiven in de lijstvorming." klinkt het bij Hans Maes, nationaal voorzitter van Jong Vld.

Om de twijfelaars op de avond zelf toch nog voor zich te winnen kregen beide afdelingen 5 minuten om zichzelf te verkopen. Hier koos Geel er heel bewust voor om het team in de kijker te zetten en hun verwezenlijkingen voor zichzelf te laten spreken. Via een kort filmpje en een woordje door de voorzitter werden alle bestuursleden één voor één bedankt voor hun inzet.

"Winnen of verliezen, ik was sowieso enorm trots op wat wij allemaal hebben verwezenlijkt dit jaar. Want zonder Kjell, Berten, Charlotte, Arno, Merel, Lenny, Toon, Lorenz, Brent en Leon is er geen Jong Vld Geel.

Stuk voor stuk zijn ze onmisbaar. Wat een team. Ik ben enorm trots', glundert voorzitter Lieselotte Thys.

'Vanaf nu ligt de focus bij de Geelse jongeren op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Ze willen de stem van de jongeren luid laten klinken op 14 oktober. Met niet alleen een jonge lijsttrekker maar ook een jong en sterk team trekken de Geelse liberalen de kaart van de jongeren'. (pb)

imageMeer nieuws

Winterwandeling voor het Olivia Fund : vertrek #Chapelle Imperial

Herentals 14.12.2018 - 19.49u reading time1min

Wandel mee op zaterdag 22 december voor het Olivia Fund.  Onder begeleiding kan je starten om 18u30, 18u45, 19u00 en 19u15. Vertrek aan Chapelle Imperial – Wolstraat 27 Herentals.

Inschrijving Winterwandeling €10 via hans.horemans@hotmail.com : meldt erbij in welke groep wil u starten, rekeningnummer BE62 9733 5644 8661, gelieve 20 minuten voor startuur aanwezig te zijn, catering is voorzien.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto