De Geelse liberale jongeren gingen zondag de strijd aan tegen zwerfvuil. Jong VLD Geel organiseerde haar eerste zwerfvuilactie in Winkelomheide. Ze haalden 30 grote zakken afval op.

'Opvallend waren de blikjes, voornamelijk bierblikjes. Al kon de porno-dvd en kruimeldief ook wel tellen als opmerkelijke 'vondsten'.

"Dat zwerfvuil zo'n groot probleem is in Geel hebben we nu echt wel gemerkt. De hoeveelheid bierblikjes die we uit de grachten hebben gehaald is weerzinwekkend. Van de 30 zakken zwerfvuil gaat zeker 70% uit blikjes bestaan." aldus Berten Kempen die de zwerfvuilactie coördineerde.

"Ik was er zelf echt van aangedaan. Afval wordt gewoon in grachten, bermen en bossen gegooid. Het was schrijnend om te zien. Onze actie alleen zal het probleem niet oplossen maar we zijn blij dat we toch ons steentje hebben kunnen bijdragen. Ik hoop dat onze actie andere verenigingen en het beleid inspireert om samen een vuist te maken tegen zwerfvuil" stelt een vastberaden Lieselotte Thys, lijsttrekker en jongerenvoorzitter van de Geelse liberalen.

Jong VLD Geel zal de volledige route nog afwerken en later op het jaar komen ze nog voor een tweede keer terug om Winkelomheide proper te houden. Wil je zelf je buurt proper maken: ga naar de site http://mooimakers.be/ en registreer je eigen zwerfvuilactie. En in eerste plaats: voorkom zwerfvuil en gooi je afval gewoon in een vuilbak.  (pb)