U bent hier

Jonge bestuurder die nog maar net rijbewijs behaalde, legt positieve drugstest af

Kasterlee | Kempen regio | Lille
29.11.2021 - 01.24u
Door: Herman Gezelle

Een beginnende bestuurder die nog maar enkele maanden geleden zijn rijbewijs behaalde, is dat sinds vorige nacht weer kwijt en loopt het risico zijn rijbewijs pas terug te krijgen na het opnieuw slagen voor het theoretisch en praktisch rij-examen.

De jongeman liep tegen de lamp bij alcohol- en drugscontroles die de Politie Regio Turnhout in Lille, Kasterlee en Turnhout heeft gehouden. 'Hij legde een positieve drugstest af', klinkt het bij politie Regio Turnhout.

'Ook van nog een andere chauffeur die positief testte op het recent gebruik van verdovende middelen werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Van de 46 bestuurders die we gisteravond en vannacht controleerden, hadden er 5 te veel gedronken. 4 bestuurders kregen een rijverbod van 3 uur, een 5de chauffeur moest zijn rijbewijs voor 6 uur inleveren.

Tijdens de WODCA-actie werden nog enkele boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en werd er tegen 2 bestuurders een proces-verbaal opgesteld voor inbreuken op de reglementering rond het voorlopig rijbewijs.

Ook nog iemand die geseind stond is opgepakt.  Er werd bij hem ook een hoeveelheid drugs ontdekt.' (pol)  Foto NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto