Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op zondag 20 augustus de provinciale ploegwedstrijd van Antwerpen. Het plaatselijke Groene Kringgewest Herentals staat dit jaar in voor de organisatie. De ploegwedstrijd is één van de topdagen voor Groene Kring Antwerpen.

Na selectie in de gewestelijke wedstrijden strijden nu de beste ploegers uit de provincie voor de provinciale titel en een selectie voor het nationaal kampioenschap.

Het ploegen is een belangrijke grondbewerking in de bedrijfsvoering van landbouwbedrijven, maar daarnaast is het ook een echte landbouwsport. Er is immers correct afstelwerk en een hele dosis vakkennis nodig om tot een goed resultaat te komen.

Onder het jurerende oog van het BPC, Belgisch Ploegcomité, zullen de ploegers een prachtig staaltje ploegwerk ten toon spreiden.

Naast de ploegwedstrijd kan je een kijkje nemen op de grondbewerkingsdemo van Agropak, in samenwerking met Gejaco en Auwers-Segers.

Stephan Tops, bestuurslid Groene Kring Herentals: "Zondag nemen de beste ploegers uit de provincie Antwerpen het tegen elkaar op. Naast de spannende competitie is het jaarlijks ook een gezellig samenzijn onder collega- ploegers, die elkaar de kneepjes van het vak bijbrengen."

PRAKTISCH
zondag 20 augustus 
9 uur Start oefenploegen
13.00 uur Start wedstrijdploegen
13.30 uur Start grondbewerkingsdemo van Agropak
17.00 uur Prijsuitreiking
Locatie: Groesaard 1, Poederlee