Tussen 18  en 30 jaar, overtuigd foodie maar een bescheiden budget?

Van 1 oktober tot en met 15 november betaal je slechts 45 euro voor een all-in driegangenmenu bij 45 talentvolle jonge chefs in Vlaanderen.

Maar liefst negen restaurants in de provincie Antwerpen nemen deel aan de actie ‘Jong Keukengeweld’ van Vlaanderen Lekker Land.

Naast heel wat bekende chefs telt Vlaanderen ook veel beloftevolle koks.

Tijdens de actie ‘Jong Keukengeweld’ kunnen jongeren voor een zacht prijsje aanschuiven bij 45 Vlaamse keukentalenten.

Staalkaart van culinair toptalent 

Van 1 oktober tot en met 15 november betalen jongeren tussen 18 en 30 jaar slechts 45 euro voor een driegangenmenu met aangepaste wijnen of bieren en water bij 45 jonge chefs.

De deelnemerslijst van ‘Jong Keukengeweld’ vormt een staalkaart van Vlaams culinair toptalent. Met daarbij ook drie restaurants in de stad Antwerpen en zes in de Antwerpse Kempen.

Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme: “Een vakjury selecteerde de chefs op basis van vakmanschap, creativiteit en kwaliteit. Met negen deelnemers (onder wie  één vrouw) is de provincie Antwerpen sterk vertegenwoordigd. Stuk voor stuk culinaire toppers in spe en vernieuwers van de Vlaamse gastronomie.”

Gastronomie is hip 

Jong Keukengeweld is een initiatief van Vlaanderen Lekker Land en haar partners Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen en de vijf provinciale toeristische organisaties.

Samen promoten ze de Vlaamse drink-, eet- en tafelcultuur in binnen- en buitenland.

Bert Geboers, directeur Toerisme Provincie Antwerpen: “Een bewuste keuze. Gastronomie is hip en het belang voor toerisme aanzienlijk. Daarom werken we graag aan ‘Jong Keukengeweld’ mee. De actie biedt startende chefs een nieuw publiek én maakt topgastronomie betaalbaar voor jonge foodies.”

‘Jong Keukengeweld’ praktisch 

Deelnemende chefs/restaurants in de provincie Antwerpen:

Davy Schellemans van Veranda in Antwerpen

Seppe Nobels van Graanmarkt 13 in Antwerpen

Dennis Broeckx van L’Epicerie du Cirque in Antwerpen

Peter Vangenechten van La Belle in Geel

Thomas Snijders van Lewis in Hoogstraten

Frédéric Helsen van Restaurant Helsen in Kasterlee

Alex Verhoeven van Fleur de Sel in Kasterlee

Ken Verschueren van De Tuinkamer in Putte

Marjanne Moonen van Amu in Turnhout

Meer details over de actie op www.vlaanderenlekkerland.be.

Het glossy magazine van ‘Jong Keukengeweld’ is verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants. Downloaden kan op bovenvermelde website.

Op woensdag 2 oktober draait een reporter van Studio Brussel mee in de keuken van Seppe Nobels. Luisteraars kunnen een gratis etentje winnen.