Marianne Verhaert (34) sinds 1 januari burgemeester van Grobbendonk, wordt de running mate van Open Vld-kopstuk Christian Leysen op de Antwerpse Kamerlijst. Verhaert is geen zo grote naam, maar "ze heeft een ideaal liberaal profiel", aldus Leysen.

Witte konijnen en winnaars (en liefst zo vrouwelijk mogelijk). Dat zijn de profielen die Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten straks het liefst in de parlementen ziet. De keuze voor Marianne Verhaert (34) past in dat plaatje.

De 34-jarige populaire Grobbendonkse veroverde op 14 oktober de sjerp in haar Kempense gemeente, nadat haar lokale lijst GiB - voorheen Open Vld-Grobos - het aantal zetels haast verdubbelde.

Zelf haalde ze 3 keer zoveel stemmen als haar voorganger. Verhaert werd vandaag voorgesteld als kandidaten aan het Albertkanaal in Wijnegem, samen met Leysen wil ze “de Kempense economie laten floreren”.

Naast haar job als burgemeester werkt ze, tegenwoordig halftijds, als projectingenieur bij Aquafin als ingenieur. Daarmee is Verhaert volgens Leysen een ideale liberaal: iemand die echt kan luisteren naar burgers en ondernemers omdat ze de problemen kent die op het terrein en de vloer leven. (mv-pp)

Foto : Marianne Verhaert (rechts op foto) / Nnieuws.