U bent hier

Jonge hockeyclub HC Artemis toont sociaal karakter

Herentals | Vlaanderen
26.11.2016 - 21.08u
Door: Herman Gezelle

De nog jonge hockeyclub Artemis Herentals onderstreepte zaterdagnamiddag haar sociaal karakter door een cheque van €3.420 euro te schenken aan het Olivia Fund, dat het wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker steunt.

Dat gebeurde tijdens de geslaagde Indoor Hockey Day in de nieuwe, gerenoveerde hal van Sport Vlaanderen (vroeger Bloso). Daar start de club met wekelijkse wintertrainingen voor de bijna 100 jonge leden.

Zaterdag kregen ze al clinics van de hockey-sterren Emma Puvrez (Red Panthers) en Arthur Van Doren (Red Lions). Na de trainingssessie mochten de enthousiaste jonge hockeyers op de foto met hun idolen.

HC Artemis stelde ook het clublogo officieel voor aan sponsors en sympathisanten. Het frisse, dynamische logo staat symbool voor de spirit van de club, die sport, jeugd en gezondheid centraal zet.

De club telt voorlopig enkel jeugdspelers, die vanaf het voorjaar ook op het veld binnen de atletiekpiste en het nabijgelegen voetbalveld gaan spelen. Onze outdoor trainingen op Sport Vlaanderen zijn al bezig sinds september.

De club is ook met Sport Vlaanderen en de stad in bespreking over de aanleg van een kunstgrasveld.

HC Artemis, de 44e hockeyclub in Vlaanderen, vult de hockeyleemte in de Zuiderkempen op. "De interesse is groot", verzekert voorzitter Els Van de Bossche.

Zo'n 28.000 actieve hockeyspelers zijn aangesloten bij de Vlaamse Hockey Liga.

Van The Man / beelden Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto