De lokale recherche van politie Regio Turnhout kon de afgelopen dagen 3 jongemannen uit Turnhout oppakken en hoopt dat er daarmee een einde komt aan een hele reeks inbraken die de voorbije weken en maanden werden gepleegd in o.m. Turnhout, Oud-Turnhout, Retie, Kasterlee, Lille en Merksplas.

'De inbrekers viseerden vooral cafés, restaurants, broodjeszaken en frituren. Ze gingen er meestal vandoor met geld, maar hier en daar werden ook laptops en andere waardevolle spullen meegenomen', klinkt het bij de politie.

'De speurders brachten de voorbije weken alle inbraken in kaart die er tussen augustus en begin december zijn gepleegd in en rond Turnhout. Een doorgedreven onderzoek leidde vorige week uiteindelijk tot de arrestatie van twee meerderjarige verdachten.

Ze zijn intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout en die heeft hen aangehouden. Afgelopen dinsdag werd ook nog een derde verdachte opgepakt. Hij is nog minderjarig en werd voorgeleid bij de jeugdrechter in Turnhout.

Alles samen kunnen de onderzoekers de opgepakte verdachten linken aan bijna 50 inbraken.

Voor het merendeel van de feiten heeft het drietal ook al bekentenissen afgelegd. Tijdens huiszoekingen bij de verdachten zijn een aantal gestolen spullen en een deel van het gestolen geld teruggevonden.

De politie tracht nu, op basis van informatie uit de verschillende processen-verbaal, de gestolen spullen en het geld terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars.' Foto rr.