Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jonge Kempense vriendinnen inspireren elkaar om duurzaam te ondernemen

Heist Essentiel

Katja, (35), An-Sofie (35), Jirka (36) en Janni (27) zijn 4 vriendinnen én jonge ondernemers uit regio Heist-op-den-Berg.  Samen inspireren ze elkaar om duurzaam en afvalvrij te ondernemen.

‘Het begon allemaal bij An-Sofie’ vertelt Katja. ‘Met haar online onderneming Tis Just opende ze de ogen van al haar volgers en ook die van mij. Met handige tips leerde ze hoe we met minder afval door het leven konden.’

Katja opende in 2022 haar Feel Good Store in Heist op den Berg. Klanten kunnen bij L’Essentiel terecht voor een persoonlijk traject rond gezondheid en huid-of lichaamsverbetering.
Hoewel de zaak pure luxe uitstraalt, kan ze dankzij de tips van An-Sofie van Tis Just toch afvalvrij ondernemen.

‘Pakjes verzenden doe ik met gerecycleerd materiaal. En zelfs mijn luxueuze cadeaupapier is gemaakt van gras.’ vertelt Katja. Ecologische handdoeken, wasbare wattenschijfjes en een Belgisch merk dat veel waarde hecht aan het ecologisch aspect zijn de kers op de taart.

‘De producten van RainPharma zijn 100% van natuurlijke oorsprong en zeer geconcentreerd waardoor er opnieuw minder verpakkingsmateriaal nodig is’, legt Katja uit. Verpakkingen die sneller leeg zijn zoals die van de eiwitshakes zamelt Katja in als knutselmateriaal voor scholen en verenigingen.

Dankzij haar vriendin en ondernemer Jirka van Vitrin 112 uit Haacht is zelfs de etalage van L’Essentiel duurzaam. ‘Niets leuker dan in kringwinkels op zoek te gaan naar leuk stylingmateriaal of vintage spullen te recupereren. Zelfs de vaas van Katja haar Oma staat nu ergens in een etalage te pronken.’ aldus Jirka

Bij Vitrin112 kan je ook materialen huren, zodat de klant zelf niet steeds iets moet aankopen. ‘Op die manier kunnen ook mijn klanten weer duurzaam ondernemen.’ zegt Jirka trots.

Janni, een trouwe klant in Katja haar Feel Good Store, opende in 2023 haar kapsalon Knipkapelleke in Baal.

‘Als klant bij Katja vond ik haar duurzaam ondernemen inspirerend. Daarom word al het afgeknipte haar hier verzamelt in speciale zakken. Die stuur ik op naar Hair Recycle in Brussel. Zij maken er matten van om olie lekkages op te slorpen of ze gebruiken het als waterzuiveraar.’ legt Janni uit.

URL

Broekmansstraat 120, Heist-op-den-Berg, België

Heist Essentiel

Deel dit artikel