Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, organiseert op 6 september de provinciale ploegwedstrijd van Antwerpen. Onder het oog van een getrainde jury strijden de landbouwers in deze unieke competitie voor de provinciale kampioenstitel en een kwalificatie voor de nationale ploegwedstrijd. Bovendien wordt de beste nieuwe ploeger beloond met de KBC-award.

Bij ploegen denkt men niet meteen aan sport. Wanneer men de deelnemers echter voor de eerste maal bezig ziet denkt men daar gauw anders over. Er is immers correct afstelwerk en een hele dosis vakkennis nodig om tot een goed resultaat te komen. En dat bekomt men niet zonder inspanning.

Er zijn tal van criteria waar het ploegwerk op beoordeeld kan worden. Dat maakt het zowel voor leken als experts leuk om de wedstrijd te volgen. De provinciale ploegwedstrijd wordt dit jaar georganiseerd door het plaatselijke gewest Mol. Dit jaar voegden zij nog een extra activiteit toe aan de dag. Er wordt namelijk een levensgroot tafelvoetbalspel georganiseerd. Van een extra dimensie gesproken!

Christel Covens, provinciaal voorzitter Antwerpen "Het is voor jonge land- en tuinbouwers belangrijk om regelmatig samen te komen. De provinciale ploegwedstrijd leent zich daar perfect voor, door de spanning van de wedstrijd, de nevenactiviteiten en het plezier!"