[pic=5_1271914403.jpg][pic=5_1271914375.jpg][pic=5_1271914351.jpg][pic=5_1271914321.jpg][pic=5_1271914288.jpg][pic=5_1271914262.jpg]VC Herentals heeft woensdagavond 1-1 gespeeld tegen FC De Kempen. De jonkies van trainer Stef Verelst versloegen de kersverse kampioenen in het penaltytrappen: 5-4. Ergens in de maand mei speelt VC Herentals de finale van de Beker van Antwerpen tegen Houtvenne. De datum moet later nog bepaald worden. Voor aanvang van de wedstrijd overhandigde Dirk Dierckx aan de kapitein van FC De Kempen bloemen voor het behalen van de titel. In de wedstrijd speelden de jonkies van VC Herentals vrank en vrij en zonder complexen tegen FC De Kempen. Er waren lichte kansjes langs beide kansen maar Willem Paepen kreeg de zon pal in de ogen toen hij gewoon moest scoren: weg kans. FC De Kempen kwam vlak voor de rust op 0-1 toen Aquino een voorzet van Goetschalckx kon binnenkoppen. Na de rust ging FC De Kempen op zoek naar de 0-2 maar de kampioenenviering had toch zijn tol geëist. De frisheid en scherpte ontbrak. De kansen kwamen er aan de overkant. Eerst schoot Nick Bück nog over. Even later kon Burak Balci toch scoren: 1-1. FC De Kempen probeerde nog penalties te vermijden maar slaagde daar niet in. Wout Meeuwen zag zijn penalty gestopt door thuisdoelman Ruud Daems en VC Herentals kon gaan vieren. De finale in de Beker van Herentals is voor de entourage alvast een opsteker.[i]Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ ThalsFM:[/i]Om de competitiezorgen even weg te spoelen ontving VC Herentals kersvers kampioen De Kempen in de halve finales van de beker van Antwerpen. De bezoekers wilden maar al te graag “de dubbel” en zakten dan ook met hun volledige basisploeg af naar Sint Janneke. Herentals gaf het vertrouwen aan de jongens die de kwalificatie afdwongen tegen Hemiksem aangevuld met Arouna die opnieuw wat wedstrijdritme wou opdoen. De wedstrijd begon onmiddellijk aan een hoog tempo, reeds in de eerste minuut moest Daems een schot van Van Elven in corner duwen maar nauwelijks enkele minuten later moest ook zijn collega Van Hove aan de overkant plat op een schot van Buck. Beide ploegen wisselden hun kansen goed af, voor De Kempen besloot Aquino in één tijd over en bij de thuisploeg had Paepen net iets teveel tijd nodig om Van Hove te verslaan.Onder een mooi lentezonnetje namen beide ploegen dan even wat gas terug maar in de slotminuten van de eerste helft verhoogde De Kempen even het tempo wat onmiddellijk in drie kansen resulteerde. Een schot van Van Genechten ging nipt naast en even later kon diezelfde Van Genechten na een flater in de verdediging alleen op Daems afgaan maar Ruud bewees zijn waarde voor Herentals en redde knap. Toch klom De Kempen nog voor de pauze op voorsprong wanneer Aquino een voorzet van Goetschalckx kon binnen koppen.[b]Geen 'klasseverschil'[/b]In de tweede helft mocht Bram Janssens de aanvalslinie versterken, Arouna bleef in de kleedkamer. Ook nu was Herentals zeker niet de mindere van zijn op papier veel sterkere tegenstrever, maar in werkelijkheid viel er van klasseverschil weinig of niets te merken. De kleinere kansjes mogen dan wel voor de bezoekers geweest zijn, Herentals panikeerde geen moment. Eerst was er nog een sublieme Daems nodig op een kopbal van Van Elven en even later duwde Daems ook een schot van Bouquillon uit zijn doelvlak. Herentals probeerde een vuist te maken en kwam dichtbij de gelijkmaker wanneer Buck een voorzet vanop rechts van kortbij over werkte. De Kempen dreigde tussendoor nog wel via Bouquillon maar het doelpunt viel toch aan de overzijde. Herentals zette een aanval uit het boekje op waarbij Janssens drie bezoekers passeerde , legde de bal bovendien met veel overzicht terug waar Balci goed opgesteld stond om de 1-1 te netten. Rood-Wit deelde de kampioenen een mentale tik uit en kwam nog dichtbij de 2-1. Balci ditmaal zelf met de actie en aflegger op Janssens maar Bram besloot op Van Hove. Vlak voor affluiten nam Balci de bal in één tijd op de slof, Van Hove duwde het leder in corner. Niet veel later weerklonk het laatste fluitsignaal zodat strafschoppen soelaas moesten brengen over wie naast Houtvenne de tweede finalist van deze beker van Antwerpen zou worden.Bij Herentals hadden ze blijkbaar goed geoefend op deze elfmeters want alles werd vlotjes omgezet. De Wolf, Buck, Balci, Mannaerts en Hendrickx wisten allen te scoren. Voor de bezoekers miste Meeuwssen een strafschop zodat VC Herentals na een echt kwakkelseizoen zich toch mag opmaken voor de finale van de Beker Van Antwerpen tegen Houtvenne. Een mentale opsteker zeker gezien het op papier klasseverschil tussen beide elftallen. Maar nog meer dan tegen Hemiksem bewees deze jonge garde dat strijdlust en teamspirit minstens even belangrijk, zoniet belangrijker zijn dan pure kwaliteit. Proficiat jongens, jullie verdienen deze finale!