Brouwerij Leysen uit Herentals met zijn Baskwadder bieren is stilaan een begrip in de Kempen.

Steeds meer klanten vinden de weg naar de brouwerij en het gamma van Baskwadder bieren en bieren voor derden groeit.

'De jaarlijkse opendeurdag van de brouwerij is door de gekende oorzaak al 2 jaar na elkaar geannuleerd', zegt zaakvoerder Jorge Leysen.

'Maar brouwerij Leysen wil dit jaar het feest zeker laten doorgaan. Daarom is er gekozen om het in de lente te organiseren. Op 20 en 21 mei kunnen klanten en geïnteresseerden onze biertjes komen proeven en genieten van enkele nieuwigheden.'

Week van de Korte Keten

'De opendeurdag is dit jaar gelinkt met de week van de Korte Keten. Naast brouwerij Leysen zijn er in de Kempen nog andere deelnemers te bezoeken. Zo is er een fietslus uit gestippeld langs 3 andere deelnemers (Heuninghof (Olen), Safraanboerderij (Morkhoven) en Anneke Panneke (Vorselaar).

Zo kan je er een mooie daguitstap van maken en overal de lokale producten proeven.

Nieuwigheden

'Brouwerij Leysen heeft zich dit jaar ook op de markt van de laag alcoholische biertjes gewaagd. Dit heeft na enkele pogingen geresulteerd in een amber biertje van maar 2% alcohol.

Echter om toch geen zoete versie van een pils te hebben zoals sommige laag alcohol versies overkomen is er gemikt op een laag alcoholische IPA. Hierdoor heeft het biertje nog voldoende smaak en hoppigheid waardoor het toch een volmondig biertje is geworden.

Naast laag alcoholische biertjes zijn er ook enkel lekkere vat gelagerde bieren terug beschikbaar. Zo zal de Baskwadder Tripel gelagerd op houten vaten van Gouden Carolus Single malt terug beschikbaar zijn.

Dit is een samenwerking met Brouwerij Het Anker uit Mechelen die hun houten vaten ter beschikking stelt zodat wij er iets lekkers mee kunnen maken.

Feestelijkheden

Concreet hebben de opendeurdagen plaats op vrijdag 20 mei van 17u tot 22u en op zaterdag 21 mei van 13u tot 22u.

Gratis rondleidingen zijn voorzien voor de geïnteresseerden en er zullen naast de lekkere biertjes ook frietjes met Baskwadder stoofvlees geproefd kunnen worden dit alles opgeluisterd door een streepje muziek.

Naast onze Baskwadder Low Alcohol kan je ook enkel nieuwe versies van de vat gelagerde biertjes proeven.'