Het Zimmer Hotel in Lier zal na een grondige renovatie heropenen onder de naam B-INN. Jorn Wittevrongel van het Best Western Plus Aldhem Hotel in Grobbendonk is de nieuwe eigenaar van het hotel dat Bart Scheers en Betty Owczarek in 2009 langs de Aarschotsesteenweg openden.

Toen het Zimmer Hotel in 2009 de deuren opende, was het met 40 kamers meteen het eerste grote hotel van Lier. De laatste jaren was het hotel eigendom van een bvba waarvan de vader van Bart Scheers de zaakvoerder was. Die bvba werd in oktober 2018 failliet verklaard.

Tweede leven

Met zijn zaak JW Hotel Service Group kocht Jorn Wittevrongel in november het hotel, dat nu een tweede leven krijgt. "Er is nu een grondige renovatie aan de gang, want het hotel was echt afgeleefd. Alle kamers, de gangen en de andere ruimtes worden opnieuw geschilderd.

Overal leggen we nieuwe vloeren en al het meubilair vervangen we. De badkamers hoeven we maar gedeeltelijk te renoveren, want dat was zowat het enige in het hotel dat nog min of meer in orde was.

B-INN wordt in tegenstelling tot het Aldhem Hotel in Grobbendonk en het Zimmerhof in Lier (eigendom van Jorn's zus) geen Best Western. "Mogelijk sluiten we wel aan bij een ander merk van de Best Western-groep.

Dan word je hotel namelijk opgenomen in het distributiesysteem van Best Western, maar je kunt je eigen merk uitbouwen met je eigen logo."

De renovatie van het hotel verloopt momenteel volgens schema. Als dat zo blijft, opent het driesterrenhotel B-INN op maandag 1 april de deuren. (Paul Huysmans MIK) - foto : Jorn en papa Marc Wittevrongel bij Aldhem in Grobbendonk / Nnieuws.