Jos Celen uit Vorselaar neemt van 28 april tot 13 mei deel aan 'Dwars door Peru', een unieke mountainbiketocht door Peru ten voordele van Broederlijk Delen. Jos Celen : 'Samen met een groepje gedreven fietsers zal ik dwars door "Het land van de Inca's" mountainbiken.

De uitdaging van Dwars door Peru is dubbel: de hoogte trotseren en de eindmeet halen, én 1000 euro inzamelen voor de strijd tegen armoede en ongelijkheid in Peru.

De reis betaal ik uiteraard zelf.

Om die eerste uitdaging te halen, ben ik alvast flink aan het trainen. Maar voor de tweede uitdaging heb ik jullie steun nodig. Daarom de volledig vrijblijvende vraag om mijn actie te sponsoren.

Aan landbouw doen op 4000 meter hoogte, in het grondstofrijke Andesgebergte, is niet evident. Water is er schaars, de gronden dor. De boeren slagen erin zich aan te passen aan dat klimaat. Maar mijnbouw vervuilt steeds meer water en grond.

De regering stelt zich op als beschermheer van de mijnbouwsector. Met de mening van de boeren wordt weinig tot geen rekening gehouden. Dankzij mijn sponsoractie kunnen Broederlijk Delen en zijn partnerorganisaties daar iets aan doen.

Een gift doen kan via mijn online deelnemerspagina: http://www.broederlijkdelen.be/nl/dwars-door-peru-2018/jos-celen of via overschrijving op het rekeningnummer BE13 0000 1171 1839 met vermelding van +++300/5511/27026+++. Goed om weten: giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. Zo recupereer je van de belastingen 45% van je bijdrage.'