U bent hier

Jos Leys (Vlaamse Wielerschool) overleden (85) : 'Een mentor pur sang'

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vorselaar
11.09.2020 - 16.30u
Door: Herman Gezelle

Jos Leys, secretaris van de Vlaamse Wielerschool, is vanmorgen na een korte ziekte op 85-jarige leeftijd overleden. Jos stond samen met Keizer Rik Van Looy 46 jaar geleden mee aan de wieg van de Vlaamse Wielerschool in Herentals.  Tot aan zijn laatste dagen was Jos nog altijd nauw betrokken bij de werking van het populaire opleidingscentrum aan de Vorselaarsebaan.

'Jos was een mentor pur sang'

'Jos heeft zich jarenlang ontzettend ingezet voor de wielerjeugd uit de Kempen en Neteland', reageert Rik Van Looy triest. 'Jos was een mentor pur sang voor de vele aspiranten, een drijvende kracht zoals je er zelden vindt in wielerminnend Vlaanderen.'

AC Herentals : bloeiende atletiekclub

Jos Leys was in 1966 ook de medestichter van de Atletiekclub Herentals (AC) en was nauw betrokken bij de atletieksport.

Een aantal jaar geleden rekende Jos Leys zelf nog af met darmkanker, maar de verschrikkelijke ziekte dook onlangs weer op.

Leys was destijds ook gewaardeerd praktijkleerkracht in Campus Schepperstraat kOsh (nvdr. Scheppersinstituut 'De Broeders').

De uitvaart vindt plaats op donderdag 17 september om 10u in de Sint-Jan-de-Doperkerk op de Molekens Herentals.

Begr.  Van den Broeck, Nederrij 15, Herentals, tel : 014 23 10 67,
info@vandenbroeckbegrafenissen.be

Foto : Jos Leys (rechts) in actie bij z'n aspiranten Vlaamse Wielerschool (2015) op de Belgiëlaan Herentals / foto's Johan Temmerman/ Greet Lievens/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto