Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jos Willems Real Herentals : 'De week van de waarheid komt eraan'

Real

'Vandaag vrijdag 4 november spelen onze Elmos boys de derde ronde van de Beker van België', weet Jos Willems pr-Real en bekende presentator.  'Ons Elite team moet naar Hoboken waar men het opneemt tegen het plaatselijke GS Hoboken Ster. En dat is echt een heel traditierijke club, opgericht in 1934.

Om de historie van deze club te kennen moet je weten dat er in België lang twee zaalvoetbalbonden zijn geweest. Hoboken komt uit de BZVB, de grootste bond in België tot over een tiental jaren. De KBVB had geen eigen Futsal afdeling en pas een vijftiental jaren geleden besliste de FIFA dat elke Nationale voetbalbond een eigen Futsal afdeling diende te hebben. De FIFA koos ook voor de naam Futsal i.p.v. zaalvoetbal. Veruit de meeste clubs stapten over naar de Belgische Voetbalbond, enkelen zoals Hamme en Hoboken bleven en stapten pas heel recent over. Maar in de “oude bond” werden ze tien keer kampioen, 2 keer bekerwinnaar, zestien keer Play-off.

Noem ze gerust het Union van het Futsal. Op dit ogenblik zijn ze autoritair leider in 2e nationale en op weg naar het hoogste niveau.

Voor ons team, voorlopig nog niet echt op toerental met te veel ups en downs een zware klus. Bovendien is er in een bekerwedstrijd slechts één winnaar en wij willen naar de 1/8 finale. Alle geschorsten zijn terug, een volledige kern, geen uitvluchten, winnen moeten we doen in de laatste test voor de komst van het vroegere Halle-Gooik maar vandaag een Europese topper die luistert naar de mooie naam Futsal RSCA Anderlecht.

Onze beloften gaven woensdag alvast het goede voorbeeld door datzelfde Anderlecht te kloppen met een knappe 5 – 3. In een heel spannende wedstrijd kwamen onze beloften twee keer op achterstand, ruststand 0-1 maar snel nadien 1-1 via Soufian Dachouri op assist van Abdellaoui. Anderlecht liep opnieuw uit (1-2) maar Soufian scoorde snel de gelijkmaker en kapitein Lennert Veulemans zorgde voor de 3 – 2.

De Brusselaars kwamen nog even op gelijke hoogte maar Mourad en Abdel brachten hun team naar een prachtige 5-3 overwinning. Het bleef spannend maar ook de verdediging stond pal.'

4/11 Real Herentals Beloften  -  Celtic Vise ;  4/11  GS Hoboken Ster - Real Herentals ; 11/11 Real Herentals - RSCA Futsal ; 18/11 Futsal Topsport Antwerpen - Real Herentals.

Real

Deel dit artikel