Josée Schoepen, de weduwe van Bobbejaan, is vanmorgen thuis in Bobbejaanland op 81-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte.   Josée was operazangeres, topmodel, zakenvrouw, maar vooral ruggengraat van Bobbejaan Schoepen en de grande dame van Bobbejaanland.   Josée huwde in 1961 met Bobbejaan. Het koppel woonde decennialang samen in hun huis in het pretpark Bobbejaanland. Ook na de verkoop van het amusementpark in 2004 en het overlijden van haar man in 2010, bleef ze in het park wonen.

Josée volgde een opleiding klassieke zang aan het conservatorium in Brussel. In de jaren 60 zong ze verschillende duetten met Bobbejaan. Ze nam in de jaren 70 de zakelijke leiding van Bobbejaanland in handen. Haar echte naam was Josephine Jongen, dochter van destijds plaatvervangend burgemeester Jongen van Heerlen (NL).

'Ruggengraat van Bobbejaan'

Ieder die Josée van nabij kende, weet dat het een dame was die van aanpakken wist.   Ze heeft 5 kinderen grootgebracht : Robert (Bob jr.), Myriam, Jacky, Peggy en Tom. Daarnaast had ze een formidabel talent voor zaken.  Bobbejaan zei altijd onomwonden dat hij het zonder haar nooit zo ver zou hebben gebracht.    

Net voor haar overlijden vanmorgen werd ze omringd door haar directe familie. Ook door enkele werknemers die over een periode van meer dan 40 jaar aan de zijde stonden van Bobbejaan en Josée, waarmee een sterke quasi familiale vertrouwensband groeide.

Een van haar laatste woorden waren : 'Het is toch wel het begin van het einde. Maar ja, als je geboren wordt dan is dat in feite ook al het begin van het einde.
'

Condoleren kan hier.

Foto's mei 2011 : voorstelling van het boek over Bobbejaan samen met haar zoon Tom / Nnieuws archief.