U bent hier

Jour Tibour organiseert begin augustus concertenreeks in park Tibourschrans Nijlen

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio
22.06.2021 - 19.33u
Door: Lex Verellen

"In 2018 vond de laatste editie plaats van het Nijlense muziekfestival Jour Tibour. Na tien jaren was het voor de festivalcrew toen tijd om even een pauze te nemen en op zoek te gaan naar nieuw organisatietalent.

Tussendoor gooide ook de corona-pandemie nog roet in het eten. Maar, volgend jaar, in de zomer van 2022, neemt de organisatie de draad terug op met enkele nieuwe jonge vrijwilligers erbij én een aangepast festivalconcept." licht
jeugdconsulent Gunther Melis toe.

"Maar eerst is er deze zomer nog."

"De festivalwerkgroep zorgt de eerste week van augustus voor een alternatief." vervolgt cultuurbeleidscoördinator Annelies Tack.

"In park Tibourschrans (of 't Hofke) worden er drie concertavonden en twee concertnamiddagen georganiseerd, in een coronaproof jasje want de concerten staan telkens open voor maximum 400 bezoekers. Er zijn per concert telkens 100 bubbeltafels beschikbaar voor vier personen."

De festivalwerkgroep kreeg bij de programmatie advies van de cultuurraad, de kinderraad, de seniorenraad en de jeugdraad. En zo staat er naar ieders smaak wel iets op het festivalpodium op 3, 4 en 5 augustus 2021.

Dinsdagavond 3 augustus bijt Metejoor de spits af. Hij brengt ballades, reggaeton en muziek met akoestische gitaren en het publiek zal ongetwijfeld mee kelen met zijn recente nummer 1-hit 'Met 1 op een miljoen'.

Woensdagnamiddag 4 augustus zal de Ketnetband het jonge publiek kunnen bekoren. Giovanni Kemper, onder andere bekend van Nachtwacht, en Gloria Monserez, bekend als Ketnet-wrapper, zijn er alvast bij in Nijlen.

Op woensdagavond mag High Hi het mooie weer komen maken. Dit Antwerpse powertrio brengt een combinatie van shoegazerock, indie- en darkpop.

Donderdag, 5 augustus, mogen de Nijlense senioren uitkijken naar de winnaar van The Voice Senior van 2018. John Leo brengt een namiddagconcert.

De Tibourfeesten krijgen donderdagavond een Belgische topband op hun
podium: Equal Idiots! Frontzanger Thibault Christiaensen en Pieter Bruurs aan de drums zullen de boel doen knallen. Deze garagepunkband stond de afgelopen jaren al op heel wat festivals en belooft deze eenmalige reeks
corona-concerten in stijl af te sluiten.

Gemeente Nijlen geeft nog mee dat de ticketverkoop van start zal gaan op maandag 28 juni 2021 vanaf 9 uur via www.ticketgang.be of aan het onthaal van het gemeentehuis.

Tickets kosten 5 euro per persoon maar koop je per vier samen, 20 euro per bubbeltafel dus.

info@jourtibour.be – www.jeugdnijlen.be

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto