U bent hier

Jubileum editie jaarlijks bierfestival Geel

Geel | Neteland
15.09.2017 - 08.41u
Door: Lex Verellen

Ilse Van Gorp vzw Onder 't Schuim vzw : ' Wij vieren in het weekend van 23 en 24 september ons 30e bierfestival, in De Waai te Geel. Op zaterdag 23 september starten we om 14.00 uur en sluiten we de deuren om 02.00 uur. Zondag 24september starten we om 14.00 uur en sluit het festival om 22.00 uur.

Wij serveren een gevarieerd aanbod van maar liefst 130 bieren, voor elk wat wils. Met 130 verschillende bieren op de kaart, zelfs al tellen we enkel de bieren die bij u in de smaak zullen vallen, verzekeren wij u, u zal die 2 dagen wel nodig hebben om ze allemaal te proeven.

Nog een tip: hou je van "oude bieren", kom dan zeker vanaf het begin van het festival. Traditioneel zitten wij al snel door de relatief beperkte voorraad heen.

Op ons festival bieden wij ons O(t)S bier te koop aan. Het bier is van smaak licht gewijzigd ten opzicht van vorig jaar en is in een beperkte éénmalige versie verkrijgbaar. Het flesje werd voorzien van een uniek etiket. Voor het etiket werd gebruik gemaakt van een cartoon, ontworpen door iemand van de jeugd van OTS. Van de opbrengst van dit bier wordt een 0.5€ / consumptie geschonken aan een goed doel.

Onze passie voor bier bestaat niet enkel in het proeven van maar ook in het koken met bier.

Wij hebben onze leden 30 jaar lang verwend met een biermenu op één van onze andere activiteiten: ons ledenfeest. Deze menu's hebben we gebundeld in een boek "Koken met Bier" waar je de lekkere recepten met aangepaste bieren kunt in terug vinden. Iedere maaltijd werd ook steevast voorafgegaan door een creatief bieraperitief. Het boek is een erfstuk van een jarenlange inzet van alle bestuursleden, weliswaar gebundeld door onze redacteur Marc Mertens. Het boek is bijna klaar maar je kan jouw exemplaar al reserveren op het bierfestival.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto