Op zaterdag 23 december om 15u vindt er immers een bijzonder concert plaats in de schouwburg van Herentals. De vrouwelijke pionier van de Kleinkunst in Vlaanderen , Della BOSIERS, blikt er éénmalig terug op haar 50-jarige carrière en doet dit in de Kempen, het decor van één van haar gekendste liederen Jefke .

Naast haar begeleider-pianist Ben van der Linden komen Jelle Cleymans en Sabien Tiels haar eren.

In de muzikale rondreis "Della Bosiers, 50 jaar onderweg" komen alle hoogtepunten uit haar carrière aan bod van de hoogdagen in de jaren '70 tot het gevarieerde repertoire dat ze tot vandaag nog steeds in de theaters en op kleinkunstfestivals brengt. Afgelopen zomer bracht ze samen met andere artiesten haar eigen repertoire in "Kleinkunstparels" op festivals in verschillende Vlaamse steden.

Della Bosiers toert in dit theaterseizoen samen met Jelle Cleymans en Bert Verbeke door Vlaanderen met het huldeprogramma "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder" ter ere van Ramses Shaffy. Ze heeft de plaats ingenomen van Liesbeth List die wegens gezondheidsredenen aan de tournee moest verzaken.

2017 werd voor Della dus een bijzonder jaar, met haar toekomstig jubileumconcert als kers op de taart.

De opbrengst van dat concert gaat overigens integraal naar een goed doel gerelateerd aan dementie: het project "Kunst om niet te vergeten" geeft mensen met dementie de kans d.m.v. het beoefenen van plastische kunsten hun mogelijkheden optimaal te stimuleren en contact te maken met de omgeving.

Dit project werd opgestart door het OCMW van Herentals i.s.m. de plaatselijke kunstacademie.

Voor de muzikale fijnproevers wordt het ongetwijfeld een hartverwarmend concert in de mooie kersttijd, een periode waarin de aandacht voor de medemens toch net iets groter is.