Nog tot maandagochtend zijn 20 burgers uit zusterstad Cosne-sur-Loire (FR) op bezoek in de Keizerstad.  Het stadsbestuur ontving vrijdagavond de delegatie in Le Paige.  Traditonieel werden geschenken uitgewisseld.  Burgemeester Peeters hield eraan een korf lokale Kempense specialiteiten aan burgemeester Michel Veneau te geven.   De Franse maire overhandigde  op zijn beurt een kunstwerk met een zicht op de Loire en het lokale cultuurcentrum.

Burgemeester Michel Veneau : 'Heel tof dat we opnieuw in deze prachtige stad kunnen vertoeven.  Een heel blij wederzien met oud-schepen Ivo Moons die samen met Wif Van Dyck, de toenmalige jumelagevoorzitter in 1998 de basis heeft gelegd van deze jumelage. Onze delegatie bestaat ook uit adjoint (schepen) Sylvie Reboulleau, en gemeenteraadsleden Christine Guillemet en Denis Bloin.  Christian Vennink onze jumelagevoorzitter doet fantastisch werk. Onze jumelages met Bad Ems (DE) en Harpenden (GB) lopen als een trein.

Alle Herentalsenaren zijn hartelijk welkom in onze stad en wijnregio op de Loire.  Spring binnen in ons Office de Tourisme, en je krijgt een extra infopakket',  besluit burgemeester Michel Veneau.

Op het programma voor de Franse burgers staat nog een bezoek aan het Hugo Voeten Art Center, het Schedelhof, het Netepark en een stadsbezoek aan Brugge.

De Franse burgemeester verkoos te overnachten bij Ivo Moons.  Moons : 'Jumelagevriendschap blijft voor eeuwig bestaan.  De Cosne-burgemeester is een bijzonder sympathieke man.  Ik wens hem veel succes in z'n prachtige stad.'

De stad Herentals had Wif Van Dyck, de oud-jumelagevoorzitter, vergeten uit te nodigen...